Форумџика на годината

Дозволен минус - Комерцијална банка

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Sylvanas, 9 мај 2016.

1. Sylvanas

Sylvanas Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Ве молам за помош имам дозволен минус на комерцијална банка, имам извадено 6000 колку е каматата на таа сума (колку ќе треба да вратам другиот месец). И дали можам да го затворам минусното салдо од следната плата. Очекувам одговор ви благодарам. :D

2. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Dokolku tie 6000 den gi vrates narednata plata ne e nekoja koj znae kolkava kamata ...
    No i ako ne go pokries toj iznos ne e strasno mislam deka kamatata e mala i ne e koj znae kakov iznos na primer ako dolzis 6000 den moz o e da imas najmnogu 300 den kamata zboram dokolku voopsto ne pokries od izbosot ..
    A ako od iznosot pokries polovina togas kamatata se namaluva i nema da bide pogolema od 150 den

3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Од оваа Банка побезобразна нема.

Пред неколку години земав плата преку нив.БЕЗ МОЕ ЗНАЕЊЕ (или барем да ми јават) ми изработиле кредитна картица со лимит 30 000.
    Картицата си стоела кај нив (наводно некој ми јавил, така тврдеа) за на крај на година да ми ,,стегнат,, 1200 денари некоја членарина за кредитна картица (нормално јас немам поим) па од тие 1200 денари со нивни камати на камати да станат 5000...па да дојде до извршител кој го платив 7000 денари на крај.

Кај ќе стигнам ќе ги плукам.
    Безобразни и во односот кога им реков дека немам кредитна картица.Шалтерџиката ми се ,,опна,, - кој ти е виновен кога не си ја подигнала !?!!!!

На kjukli, rose60, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  4. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Би требало околу 60 денари да ти е каматата за месец дена. Колку што гледам 11.2% е годишна камата.

5. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Gi tuzese za ova?

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Се пожалив кај раководство кај нив и после разбрав дека имало санкции за некои.
    Од една страна жал ми беше, а од друга страна си велам ,,оти не се сожалија на мене па да не ми наплатат пари, а тогаш баш бев во најголема финансиска криза,,
    Кон Банка немам жал.
    Кон несовесни вработени исто немам жал.Ради некоја си таму неколку месеци бел ден не видов...

На Animali, kjukli, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.457
    Допаѓања:
    114.781
    @referentka ti otvorile kreditna ili debitna?? Kreditna kartica ne moze da se izraboti bez baranje na klientot.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Дебитна имав.Кредитна немав и несакав да имам.
    Нивно кажување беше дека кредитната ми ја отвориле (ова просто кажано) како награда...па демек требало да сум почестена дури
    Сега можеби имаат друга политика, незнам.
    Ова беше пред 6 години (тогаш почнала картичката да функционира без мие знаење)

Барање немора.
    Еве сега сум сведок во Халк банка.Ми изготвиле кредитна на 50 000 денари, ми се јавија да си ја подигнам.
    Фино лепо им реков дека несакам, но МОРАЛО да оптидам да потпишам дека не ја сакам, па така ја уништија.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.457
    Допаѓања:
    114.781
    @referentka rabotam vo banka i ti tvrdam deka kreditna bez baranje ne moze da ti otvorat.

На ***nekoja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Јас ти тврдам дека МОЖЕ.
    Еве најсвеж пример Халк Банка.
    Сами, без мое знаење.И мене и на сопругот.
    Јас ја вратив, бев во Аеродром да потпишам дека не ја сакам.

А за да Ти потврдам, и лични податоци ќе ти дадам за да те уверам, доколку работиш во Халк...бидејќи нели тие Турци...:rofl::rofl:

На rose60, kjukli и sanjaeva им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас „имав“ Виза од тутунска како „награда“ :rofl:

На kjukli, ninja35 и referentka им се допаѓа ова.
  12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Штом вие не поднесувате барање, да не поднесуваат барање фирмите во кои работите?

Знам татко ми и сите негови колеги добиле кредитна картичка од 30.000 денари од Халк банка, без они да бараат. Дури платата ја земаат од Охридска банка.

На kjukli, referentka и nena2010 им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.457
    Допаѓања:
    114.781
    Не сум во Халк.

14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Za komercijalna se soglasuvam. Odamna, kako student imav obicna katticka tamu za mojte da mi pustaat pari. Posle nekoe vreme si otvoriv smetka vo Dr vanka I vo ovaa vo komercijalna nemav nikakov priliv ni odliv, a saldo 0,00. Potoa po okolu 3-4 godini mi stiga pismo deka dolzam 800-900 denari so kamta sto mi naplakale za sekoj mesec odrzuvanje na smetkata odnosno kartickata. Zakonaki po nekolku godini ako nema priliv odliv bankite moraat da ja zatvorat smetkata, a ovie za da mi ja zatvorat morav da platam za da ne me dadat na izvrsitel. E takvo iskustvo imam so komercijalna

На okcenzi и referentka им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Znaci jas i mm sme korisnici na pomal stanben kredit.Ako jas podnesam baranje za kreditna karticka znam deka kee mi pobaraat potvrda od rabota za plata kako i izjava za administrativna zabrana.
    Koja banka ke mi dade karticka pri stanben i hipoteka??
    Komercijalna mi ja dala kartickata kako nagrada (glupav zbor ama drug ne najdov) bidejki dolgi godini zemav plata preku niv..pretpostavuvam nekoja "akcija" imale.
    Ama neli treba jas da znam za toa ???
    Po tersene banka nemam videno.

На rose60 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  16. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Јас пак сум задоволна од услугите на Комерцијална.
    Не можам да го кажам истото за Охридска и Стопанските, и Скопската и Битолската.
    Јас такво годишно „одржување“ на картица која иницијално беше бесплатна плаќав во Скопската Стопанска.
    Кохштаплери everywhere

Последна измена: 9 мај 2016
    На ♡BuBaLe♡ и referentka им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    И мене ми издадоа Мастер Лајт, иако ништо не побарав ама земав потрошувачки кредит кај нив. Иако не ја подигнав, на крај на годината ми дојдоа 800 денари членарина. Образложение беше дека иако не сум ја подигнал, кога сум потпишувал во она формуларите за склучување на договорот за кредит, стоела некаква клаузула каде се согласувам да добијам таква картичка. нормално, јас тоа сум го потпишал во оној момент кога на шалтер ќе ти ги плеснат дваесет страни и ќе те подберат:
    -Потпиши тука, потпиши тука, потпиши тука, потпиши тука .....

На kjukli, DVAANGELA, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Абе врти -сучи, секаде не поткраднуваат. Ни даваат услуги, ама колку ги плаќаме тие услуги....ехееее, уосталом, тоа им е работа на банките :)

На ♡BuBaLe♡ и referentka им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Е па мене без кредит, без ништо решија да ми дадат :) Знаат трошаџија, па викаат ќар ќе видиме, оваа нема доста :)

На kjukli, cresa-jagoda, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Јас не можам да се пожалам од Стопанска, арно ама еднаш ми го качија притисокот, со поднесување апликација ми дале и картица, стигнува дома картицата, а не ми треба и прашав на шалтер да ја вратам, на шалтер аа не, не штом не земаш пин нема гајле ќе се поништи. Поминува година ми стига 600 ден за членство на картица од која ни пин немам. Чекај малку шефе, одам и морало да платам на располагање ми биле парите, на шалтер така викаат сега :headbang: Аха, одам во главната банка и таму можело да се договориш. Арно ама жената на шалтер за пинови (случајно ) ми менува пин на друга картица и неколку дена пред Нова Година ме оставаат една вечер без денар, а јас исподоговорена на 100 места и банкоматот ми ја зема картицата зш јас сигурна тој е пинот 100 год тој е и крај. Неколку дена се маткав нагоре надоле, уште малку таа веќер ќе испаднев лопов на картици зш пинот не е тој и не поминува и крај, бесна ми дадоа пинови и се и не наплатија за промените зш беше нивен пропуст, а малтертрањето на моја сметка. Меѓутоа во суштина коректно освен тие ненамерни грешки. Така што веќе доверба на шалтер ЈОК !

На referentka и ninja35 им се допаѓа ова.