1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Долина на волците (Kurtlar Vadisi) [Сител]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Miss-Perfect, 5 мај 2010.

1. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    75
    Не знам колку од вас ја гледаат оваа серија, но јас мислам дека ова е најглупавото нешто што воопшто А1 можеше да го емитува. Неколку пати гледав и сум страшно разочарана од изборот на А1. Зар од толку серии најдоа да ја даваат оваа каде што нема ништо поучно и морално?! И за да биде уште полошо, до пред некое време се емитуваше сред бел ден, после пладне, една толку одвратна серија каде што не може да се види и слушне ништо друго освен пцовки, убиства, колења, сечење на прсти... Изгледа на некого му текна да се побуни, мали деца гледаат телевизија во тој термин, треба да се забрани или пак да се емитува во ноќните часови, па овие од А1 сега ја емитуваат после Шехерезад. Сметам дека и ова не е во ред, 21 30 часот е сеуште рано и децата гледаат телевизија, но подобро од порано. Се прашувам воопшто постои ли кај нас Совет за радиодифузија?! Води ли некој сметка што и кога се пушта по телевизиите? Срамота!

На fatbeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.349
    mozebi si do nekade vo pravo,no ne deka vo seherezad i ostanatite serii nema rasipanost,ubivanje i slicni dr raboti koi ne se z deca.
    a sepak do roditelot e sto deteto ke gleda,a sto ne.
    mene serijava mi se dopagja bidejki e osvezuvanje vo odnos na ostanatite serii,a i e isto taka realna slika na nesto sto se slucuva okolu nas,a ne sme svesni

На Vladus и Lina89 им се допаѓа ова.
  3. Miss-Perfect

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    75
    Да, не велам дека во останатите серии нема насилство и слично, ама во оваа серија е стварно претерано. Само убивање, омаловажување на жената, пцуење, простачко однесување... И секако, родителите треба да внимаваат што гледаат нивните деца но сепак, има време кога треба да се даваат ваквите серии. Родителите ако не можат да ги остават своите деца спокојно пред телевизор во попладневните часови и спремат ручек дома или одморат малце, тогаш кога?! Стварно мислам дека оваа серија е најлошото нешто прикажано до сега. Позз до тебе и јака ти душа како можеш да ја гледаш :D

4. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.455
    Леле и јас имам фатено од најавата и просто се чудам како може тоа да го даваат на телевизија, дијалогот што го фатив одеше вака "Дедо зошто не дојде на мојот сунет? "- Неможев внучко не бев тука. "Добро дедо , ние сакавме да ти ја испратиме кожичката" . :^) :^) :^) па следна сцена е еден црн како ноќ, ваљда главниот јунак пука у се живо околу него. :^) :^) :^) Па кинескине цртани се ништо у споредба со оваа серија, а внук ми ја гледа и плаче ако не му дадат да гледа па фатил неколку пиштоли и ми вика: "Jас сум мафијаш" , а јас му викам "A јас што сум" , а он на меме "Tи си лоша , ти си полицаец " :^) :^) :^)

5. Miss-Perfect

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    75
    Баш тоа и ми беше поентата, оваа серија никако не смеат да ја гледаат деца. Има потресни сцени и за возрасни, а не пак за децата. Во серијата мафијашите се претставени како Богови, тие се се, владеат со се и никој ништо не им може. Оди па објасни му на едно дете дека тоа не е во ред. И после друг ни бил крив зашто се насилни децата уште од мали. :worried: На пријатели наши, детето нивно гледало некоја епизода каде што му била отсецчена главата на некој и после тоа имаа проблеми, неможе да спие навечер, се плаши, се будел од сон... Мислам стварно оваа серија лошо влијае, а никој не води сметка за тоа. Има термин кога треба да се даваат овие серии преполни со насилство. Место нив нека дадат нешто попаметно и образовно, како на пример нека откупат некои од старите програми од продукцијата на МРТВ како во светот на бајките, старите македонски народни приказни, некои од сериите... Јас пораснав со тие серии, имаше што да се научи од нив, а ова сега... се е за забегано. Страшно!!! :x

6. anije

anije Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    39
    Мислам дека треба да се забрани оваа серија. Деца мали гледаат. Уште сега мафијаши криминалци ги прават. Еве еден пример во училиштето кај мојата братучедка мислам 6 7 одд и машките деца земале пушки на дијаболи пукале во децата.Ненормална работа. :envy:

7. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.349
    ne deka ja nesto branam,na krajot na jraistata i gajle mi e za serijava,no slucajot za dijabolite e uste jas koga bev dete znaci pred 10 godini,taka sto so serijata vrska si nema toa

На Lina89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.820
    Не ја гледам серијата, можда така накратко ако сум ѕирнала, па не ме привлекла воопшто и не ја гледам.

(100 пати кажав дека не ја гледам. Оф...)

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Јас само Шеќерка си ја гледам хахахаа.... :D веќе се знае,ама Долина на волците ич не ја гледам,не ми интересна,а и неможам и со неа да се замарам,ама како тргнало изгледа цел ден ќе има серии,ништо друго нема да даваат,како што тргнале,шпански,турски,амерички,само македонски нема :lol: додуша нема ништо интересно на телевизија,затоа не ни гледам.

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.428
    Допаѓања:
    5.389
    stvarnoo jas ja imam samo najavnata spica gledano ali filmot e najglupavoto nesto sto postoj.
    ne go gledam , ma ne gledam ni edna serija

11. Rossana

Rossana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    43
    Ни јас не ја гледам серијава, освреме навреме гледам 1001 ноќ но немам ни за неа многу време... А за долина на волците сум ите како против да се емитува :envy:

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    11.999
    Допаѓања:
    154.329
    Хахаха...јас ја гледам со татко ми,нередновно,ама се случува кога нема ништо друго на тв или случајно е пуштен...се смееме ко мрднати...не ја пратиме приказната,но го пратиме Чакар...опасно смешен е кога ќе одвали некоја глупост...го погодиле глумецот и овој нашиов што му го имитира гласот и турчинот...единствен смешен и интересен дел во серијата,остатокот не го пратам,досадно е... :D :D :D :D :D

13. anastasija19

anastasija19 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    51
    во секој филм има насилство ама и нежност а во оваа серија само се убиваат и ништо друго не ми се допаѓа серијава

14. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    8.047
    Филмот е катастрофа и тоа голема.Неколку пати од реклама сум чула и видела некои инсерти и сум комплетно разочарана од изборот.Ова е најгадната и најглупавата серија што некогаш се емитувала во Македонија дефинитивно...А и синхронизацијата е одвратна :puke:

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.428
    Допаѓања:
    5.389
    се сложувам 1000000000000 посто несто најодвратно луѓе зар гледате такви серии ??? :puke: :puke:

16. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.349
    искрено се поинтересно ми станува серијава и покрај убиствата и слично..на крајот на краиштата ова е реалност и убаво е за промена да се гледа нешто поразлично

На Lina89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.925
    Насилство многу има , како што рековте . Не ја гледам , еднаш ја гледав ама тогаш ептен немав што да правам .

18. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    И мене.Порано почетокот ич не ми беше интересен ама пошнав да гледам и Чакар ми стана интересен па и филмот со него.Сеа Чакар умре ама ја пак си глеам интересно ми е . :rofl:

19. Oluska

Oluska Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    24
    Не ја пратам серијава.А за А1 мислам дека ептен забегаа со сите серии и со синхронизацијата.5-6 гласа зборуваат за 15 ликови

20. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    За синхронизацијата стварно сум ПРОТИВ !Тие шо читаа во Шекерка читаат и во Кога лисјата паѓаат .Онур е тој таткото,Надидан е мајката ... :!: Глупаво е ! А за долина на волците 100 % читаат оние од цртаните..Ц.Ц.Ц