Драги феминки, би сакала да ве прашам за овој третман во козметичките салони , слушнав дека тоа е некој тип на третман при што телото се обвитува со тоа ќебенце , кое претпоставувам има некои состојки како вазелин , парафин , крема од невен , или нешто сл. и после третманот кожата е мазна како на бебенце а и ја заштитува од сончевите зраци , посебно корисно за во летниот период....Ме интересира дали некој од вас има пробано нешто вакво , и колку е корисно...Јас планирам да пробам пред да одам на одмор па тогаш можам и јас лично да ви кажам како ефект има....поздравче до сите Феминки.....
Не сум информирана, но јас имам дома електрично перниче кое го користам најчесто кога ме боли стомакот.
ако е тоа што јас мислам дека е , се користи по салониве за отстранување на наслагите на стомакот-мислам дека боди врапинг се викаше ама скапо е пред некои време кога бев во студио Сандра, прашав за третманов-а се најевтини во градов од сите козметички студија 10 третмани се 3000 денари
Прв пат слушам за ова. Јас имам електрично ќебе дома кое го користам на зима за затоплување на креветот, а за вакво ќебе со друга намена немам слушнато!!
Досега два пати сум посетила козметички салон за оваа услуга, популарно начерена боди врапинг. Одлична е за детоксикација на телото. Но, внимавајте, никогаш не одете гладни или жедни на овој третман, бидејќи и онака при третманот се губат мноооогу течности. Добро подгответе си го телото пред третманот - пијте многу вода, и за секој случај носете си вода со себе, да се напиете непосредно пред и по третманот. Третманот трае од 45мин до 1 час. Мислам дека нема потреба да се претерува пречесто да се прави третманот, еднаш во два месеци е доволно.
Да да со боди врапинг не треба да се претерва доволни се 1-2 третмани на месец и пол или два и обавезно да се пијат многу телности пред и по третманот зашто може да настане дехидтратација,односно губење на вода и електролити од организмот.
јас одам на таков третман за отстранување на масните наслаги од телото е мене ми го прават во комбинација со body wrapping а претходно со рачна масажа и сето тоа,значи таа постапка од масажа body wrapping и термално ќебе мене ме чини 2 500 денари за 10 третмани,доколку некој е заинтересиран за ова јас лично сум презадоволна слободно нека ми пише
Јас сум заинтересирана за боди врапинг и би сакала да ми кажете тие што имате искуство дали се слабее, и колку ( мислам на cm во обемот на стомакот и бутовите) )
Лани летото идев цело време. 2 саати во ќебе потоа целулирна масажа и на крај електростимулации. Резултати има и тоа многу али постепено поише е во обем отколку во килажа. Изгубив 12 кг.