1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Елецеа / позитивни и негативни страни

Дискусија во 'Психологија' започната од Boy11, 12 јули 2023.

1. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Здраво оваа тема ја отварам да си помогнеме сите што пиеме Елецеа и да кажеме наше мислење околу овај лек ако имате ве замолува. напишите

2. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    323
    Есциталопрамот од мое искуство и од медицинска препорака е полесен антидепресив меѓутоа мораш да чекаш да се види како ќе ти реагира на симптомите. И да се појави несакан ефект треба да поминат неколку недели за да се види дали ти одговара и за дозите треба да ти каже докторот како ќе се пијат и накачуваат.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Здраво , сакав да ве прашам после пиење на Елецеа значи прв пат и почнува да ме боли желудник , стомак, вртоглавица ,.. нормално е ? и кога престануваат болките после колку дена се навикнува организмот на апчето ако има некој искуство да каже супер

4. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    323
    Мораш да почекаш за да видиш ако ти е непријатно може да се нмали дозата или лекот со друг. А позитивни ефекти да минат барем 20 дена од почнување. За тоа време не смее да се престане.

5. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Oк ви благодарам, али ми рекоа со Елецеа да пијам и Хелекс и тоа 3 пати во ден по 0.25мг , јас тоа мислам дека е многу ? што викаш?

6. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    323
    Со сите антидепресиви за да се нивелира состојбата се пијат и седативи посебно во првите три недели до месец дена додека да почне да делува антидепресивниот ефект. Хелекс од 0.75 не е голема доза може да ти ја намалат за месец дена зависно од симптомите.

На Alishan30, Snowflake97 и KiT им се допаѓа ова.
  7. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Ви благодарам ❤️

На Flier му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Јас пијам 6 месеци од 10 мг, ама не е нешто којзнае шо

9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.570
    Допаѓања:
    9.907
    Јас пијам веќе 3 недели, на почеток ми рече др по 1/4 па по 1/2 и ид саботата навака цело апче од 5мг. По потреба за смирување можам и дијазепам од 2мг да земам.
    Елицеата или Зепира, ми прави на моменти вртоглавици да, и на моменти имам гадење, ама намалени ми се симптомите од почетокот, вчера баш зборев со др и ми кажа уште 7-10 дена ако не ми се смират вртоглавиците скроз ќе ми накачи доза на елицеата. Ова се нус појави од самото апче.

10. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    7.658
    Многу убаво ти има објаснето членот погоре. Никако не ги прекинувај, за 3-4 недели ќе осетиш разлика.

На Boy11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.218
    Допаѓања:
    1.789
    Има тема антидепресиви, а и гледам истите луѓе од таму пишуваат и тука