Ешерехија коли во бременост, искуства, антибиотици, за колку време успеавте да ја излечите, природни лекови?
Мене демек ми беше изолирана таа бактерија, 2дози антибиотик и мн течности, вода и чај од брусница. Совет кој ми беше даден, да не трпиш за во wc и мн течности. Антибиотикот зависи од тоа на кои антибиотици е сензитивна бактеријата, треба да имаш таква листа на листот од уринокултура... Ова е мое искуство, ако нешто др те интересира, прашај, ако знам не е проблем
Mene mi rekoa deka mi se aktivirala od stres zosto prokrvarev, pa me zadrzaa vo bolnica itn. Sega dobiv simptomi, polna 24 nedela sum vlezena vo 25 i ginekologot mi prepisa Citeral i sekako mi rece mnogu tecnosti ama maticnata me isplasi mi vika ne smees Citeral, a ginekologot mi vika citeralot e bezbeden za taa nedela, kazi mi vo koja nedela ti se pojavi i po kolku uvin caj piese? Ti blagodaram mnogu
Во почеток на 32ра недела. Пиев чај од брусница, онај што е со цели плодови, што знам по колку, почетокот по 4-5 чаши некаде на ден, а потоа намалив и вода се трудев да пијам повеќе. За антибиотикот не сум запознаена дали смее или не, можам само да се потрудам да добијам мислење од друг гинеколог, па да ти кажам, но не ветувам. Јас пиев некој на а, ампицилин или амоксицилин, 3 пати на ден, 2 кутивчиња знам испив и после беше исчистена. И јас нз од кај ја фатив, пред 1-2 дена урината ми беше стерилна.
Ешерихијата е дел од стандардните бактерии што ги имаме. Проблем е ако се размножи многу. И да излезе на уринокултура, провери која е вредноста на бактеријата. Цела бременост раат не видов. А среќа немав никакви симптоми. Сега еве пак ме гњави... па се свртев на домашна медицина - чај од семки од диња. Аман веќе од неа.
Mozda jas ja imav na vaginalnite brisevi mojata sestra skoro ja imase vaginalnite brisevi I iako e bremena I davaa antibiotici samo zaboraviv Kako se vikaa
На брисот дали вагинален или уринокултура има антибиограм. Према него се гледа на кој антибиотик е сензитивна. Јас во бременост таман ќе испиев некој антибиотик, на следната уринокултура - пак ешерихија, и тоа направила резистенција на антибиотикот што сум го пиела.
Jas za nea piev uvin caj caj od brusnica vit c I jadev luk I ete veke 4 god nemam nisto na brisevite Znam oti ima antibiogram jas imav I mikoiureoplazma sega veke nemam nisto
Decki nekoj iskustvo so eserihija coli? 15 nedela sum I umrev od bolki 3 dena. Napravivme krvna slika, crp, urinaren status I urino kultura. Izleze deka crp mi e pokaceno, 7 bese, isto I granulociti I limfociti a urinokulturata si pokaza eserihija Mi prepisaa sumamed 6 dena I mnogu tecnosti, B complex, I Lineks na svoja raka si zemav. Nekoj ima li iskustvo so ovaa buba I kako se odvivalo lecenjeto? Mnogu mi e strav
Ич да не му се плашиш на бубата ќе умре од антибиотикот Сериозно треба да пиеш МНОГУ течности за побрзо да помине Гали си мешко
побаρај на интеρнет неκој ρецепт со пеρјата од ρен и лимон се пρавеше, не само што ќе исчезне ниκогаш нема да се појави. Има ρецепт со пеρја од ρен и лимон.
Феминки за таа бактерија ми има многу помогнато увин чај во гранули се продава во секоја аптека и е многу поефикасен и повкусен од обичниот увин чај
Jas borba vodam so eserihijata Sega e namalena vo brojka ama.sepak e tuka. Piev sumamed dupla doza, pa kontrola pravev ibod 800000 padnala na 75000, ama ne im se rizikuvalo I sega pijam pancef. Se otruv od antibiotik. Inaku mi kazaa min 1 sise Prolom voda sekoj den. Cat pat pijam I brusnica I uvin caj. Ke vidime za 2_3 nedeli sto ke pokazat rezultatite.
Само Алое Вера од боровница. Мака мачев со оваа бактерија со години. Уште што не пробав и на крај секогаш завршував со антибиотици. Сега еве веќе скоро година дена ми се нема појавено.
Здраво мешковци, јас имам бактерија Е. Coli 1000000, го до испив антибиотикот понеделник пак на микробиологија. Аман веќе од оваа бактерија, иначе супер сум повремено повраќам. Позз и пријатна вечер