Со оглед дека многу жени не можат да доживеат вагинален оргазам, требаше ваква тема. Секогаш доживувам оргазам и мислам дека партнерот игра голема улога за тоа. Ако не ме опушти и не се труди и за моето задоволство како јас за неговото не можам да оргазмирам.
Битно е и тоа многу. Општеството не го доживува баш како проблем, а е. Треба да знаеме што и како сакаме и да не се плашиме тоа да го вокализираме на партнерот. И се разбира, партнерот треба да има обзир за тие наши желби и потреби, а не сексот да биде само за негово задоволство.
Не е само страв, туку и срам заради тоа што патријархално се растени повеќето. Мислат дека само мажот е тој што треба да ужива во сексот, тука е проблемот. Да дадам пример од околината што често го слушам: Многу девојки се срамат од сексот и не сакаат да комуницираат со партнерот за нивните желби и потреби.
Никогаш. Првите 2-3 минути ми е интересна пенетрацијата, општо од целокупната возбуда на чинот, после тоа веќе и се сушам и ништо не осеќам, само дека нешто влага и излага буквално. Доколку мастурбирам во исто време, поубава ми е сензацијата, ама пак ништо посебно. И не било до конкретен партнер зошто со сите ми било така. Единствено еднаш ми се случило после сквиртање да сум преосетлива и да дојдам до некое задоволство со пенетрацијата после тоа, ама пак не свршив. Не знам кој рекол дека вагината и пенисот совршено се поклопуваат, направени биле еден за друг , мене некогаш дури малтретирање ми е и би ја изоставила пенетрацијата скроз од сексот.
Јас едвај прочитав што пишувате. Многу се срамев. Исто ко што рече @fbaby дека многу се срамат и не сакаат да зборат за тоа. А јас го сметам тоа за нормално и природно. Не ми е јасно зашто ми е незгодно А сум зборувала за тоа не дека не ама ете го имам тоа чуство во мене. Некој да ми објасни зашто?