Животната филозофија на хороскопските знаци

Discussion in '„Другата“ наука' started by julie77, Oct 7, 2012.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Секој хороскопски знак има свои лични убедувања кои го презентираат она што му е најважно, начинот на којшто функционира во светот и која е неговата животна филозофија. Личното убедување е длабоко вгнездено во секој човек и го сумира целиот наш живот. И покрај тоа што карактеристиките на претставниците на еден хороскопски знак се манифестираат различно кај секој човек, животната филозофија, сепак е заедничка особина, која нè поврзува со сите членови на тој знак. Прочитајте која е вашата мисла, која ве води и дефинира во животот.Која е животната филозофија на секој хороскопски знак?
    Овен: „Јас сум.“

Од овенот го добивате токму она што и го очекувате од него. Неговите постапки се искрени, вистинити и тој поседува дарба да биде целосно присутен и посветен на секој миг од неговиот живот.

Бик: „Јас имам.“

Бикот го цени сето она што го има во животот: луѓето, искуствата, материјалните работи и себеси. Тој ги цени сите овие нешта многу длабоко и си ги чува блиску до срцето.

Близнаци: „Јас мислам.“

Овој хороскопски знак има жед за информации и силен, активен ум во кој постојано нешто се случува. За близнаците, човечките мисли претставуваат најголемата вредност во животот.

Рак: „Јас чувствувам.“

За ракот, животот претставува една целина од емоции, бидејќи тој има тенденција да гледа на сѐ, низ емоционални „очила“. Тој ги цени и вреднува човечките емоции повеќе од сѐ друго во животот и ги охрабрува и другите луѓе да го сторат истото.

Лав: „Јас можам.“

Моќта на волјата кај лавот е ненадминлива, а неговата внатрешна сила – незапирлива. Не постои сомнеж дека лавот ќе го исполни сето она коешто го наумил.

Девица: „Јас анализирам.“

Девицата има бистра свест за сето она коешто се случува околу неа и уникатна способност да ги подреди сите комплексни ситуации и да ја изнајде смислата, на онаа луда работа којашто се нарекува живот.
    Вага: „Јас балансирам.“

Вагата поседува талент да создаде рамнотежа во својот и во животот на луѓето околу неа. Нејзината мирољубива природа ѝ овозможува да внесе чувство на хармонија секаде каде што е присутна.

Скорпија: „Јас посакувам.“

Желбите кај скорпијата се длабоко сраснати и многу интензивни. Кога скорпијата силно посакува нешто со сето свое срце, таа нема да се смири додека не го спроведе тоа до крај и го претвори во реалност.

Стрелец: „Јас гледам.“

Стрелецот е оптимистичен и има отворен ум, што му овозможува да го гледа светот низ широка перспектива. Неговата умствена неограниченост е уникатна и освежувачка за луѓето околу него.

Јарец: „Јас користам.“

Јарецот умее да ги искористи сите ресурси со кои располага, повеќе од кој било друг хороскопски знак. Тој дефинитивно ќе ги оствари сите цели кои наумил да ги реализира.

Водолија: „Јас знам.“

Бистриот и неограничен ум на водолијата ѝ овозможува лесно да акумулира информации и едноставно да им пристапува на сите животни ситуации. Како социјално битие, водолијата сфаќа дека нејзините познавања добиваат најголема вредност, кога ќе ги сподели со останатите луѓе.

Риби: „Јас верувам.“

Како вечен мечтател, рибата секогаш првенствено ѝ верува на сопствената интуиција и се дефинира себеси врз основа на нејзиниот внатрешен свет. Нејзините верувања, идеали и емоции се тие, кое ја водат рибата низ животот.

Sara123, zhirafa and MarchelineAmaru like this.
  2. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Бик: „Јас имам.“

Бикот го цени сето она што го има во животот: луѓето, искуствата, материјалните работи и себеси. Тој ги цени сите овие нешта многу длабоко и си ги чува блиску до срцето.
    :)

3. lola-86

lola-86 Истакнат член

Јас гледам---стрелецот :D точно!

4. Acerola

Acerola Истакнат член

Не сум некој што мора во денот да си прочита хороскоп или што ги отвара сите хороскопски теми,ама понекогаш се запрепастувам колку се пронаоѓам во нешто што е напишано за мојот знак.

5. L-enna

L-enna Популарен член

Точно, точно...
    Ех, која емотивност ја имаме ние и колку ја цениме.. :)

6. Cacy

Cacy Популарен член

Баш така :)

7. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Девица: „Јас анализирам.“

Девицата има бистра свест за сето она коешто се случува околу неа и уникатна способност да ги подреди сите комплексни ситуации и да ја изнајде смислата, на онаа луда работа којашто се нарекува живот.

Точно.. и така мозокот ми работи 24 часа на ден :D Се околу мене мора да биде забележано,анализарно,отценето... колку само посакувам да го променам тоа кај мене :doh:

dragocena likes this.
  8. Dala

Dala Популарен член

За јарец е точно!

9. lavce1359

lavce1359 Активен член

Бистриот и неограничен ум на водолијата ѝ овозможува лесно да акумулира информации и едноставно да им пристапува на сите животни ситуации. Како социјално битие, водолијата сфаќа дека нејзините познавања добиваат најголема вредност, кога ќе ги сподели со останатите луѓе.
    хихихи точно е!!!

10. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Водолија "јас знам" :) точно ;)

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Ми се допаѓа :D ....економија од обем :rofl:

12. sweet-star

sweet-star Популарен член

Точно е :talk:

13. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Јарецот умее да ги искористи сите ресурси со кои располага, повеќе од кој било друг хороскопски знак. Тој дефинитивно ќе ги оствари сите цели кои наумил да ги реализира.

-Точно е!!!

14. ocila

ocila Истакнат член

е Ова е 100% точно.... :D :D :D :)

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Јарецот умее да ги искористи сите ресурси со кои располага, повеќе од кој било друг хороскопски знак. Тој дефинитивно ќе ги оствари сите цели кои наумил да ги реализира. True :) :) :) :) :)

16. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Стрелец: „Јас гледам.“

Стрелецот е оптимистичен и има отворен ум, што му овозможува да го гледа светот низ широка перспектива. Неговата умствена неограниченост е уникатна и освежувачка за луѓето околу него.

17. esperansa777

esperansa777 Популарен член

точно точно :D

18. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

:) :up:

19. Skromna

Skromna Истакнат член

........... :devil: ..........

..... заради ова и секогаш патиме.... :worried: AMA шTO E ТУКА TOA E......

musicgirl55 likes this.
  20. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Леле, што ми се случува се ми е погодено! :lol: