1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Здравстевно осигурување

Дискусија во 'Канта' започната од SparkyAngel, 15 декември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Здраво,:hai:

Не сум сигурна дали е темава е соодветна за општи дискусии..

Веќе неколку месеци како сум невработена и вооедно завршив со студиите. Деновиве крајно време е да се пријавам за здравствено осигурување како невработена што активно бара работа.

Имам неколку прашања:

1.Кои документи ми се потребни за да се пријавам во социјално да можам да се лекувам и да се осигурам како невработено лице кое бара работа.
    2.Колку денови се чека додека електронската картичка (претпоставувам) ми ја подготват и
    3. дали знае некој да ми каже колку пари (дали) се плаќа за пријавување на осигурувањето?

Ви благодарам,
    поздрав :)

2. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    2.902
    1.Потребни ти се копија од лична карта и извод, и таму ќе ти дадат некои обрасци да пополниш;

2.Ова не би знаела да ти одговорам;

3. Не, не се плаќа ништо
    :)

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.713
    Допаѓања:
    35.117
    @SparkyAngel освен тоа што ти го κажа @L.i.n.a.a за точκа бρој 1, ќе ти тρеба и здρавствена κнишκа за да ти стават печат.

Под бρој 2: Не знам дали има ρаспишано нов тендеρ за изρаботκа на κаρтиците. Јас мојата ја добив после 3-4 месеци, а маж ми и децата после сκоρо 1 година. На мене не ми побаρале κаρтичκи. Пρеκу κомпјутеρ пρовеρуваат дали имаш осигуρување. За κаρтичκата се плаќа 100 денаρи (аκо си невρаботена) и 250 денаρи аκо си вρаботена. Не моρаш да се пρијавуваш во Завод за да можеш да имаш осигуρување. Поρано тρебаше пρво во Завод, па после во социјално.

На SparkyAngel и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.
  4. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Ви благодарам девојки на одговорите.:)

Бев пред некој ден пополнив документи и после 2 дена отидов да си го земам договорот.
    Не ми наплатија пари, ниту ми спомнаа картичка електронска само ми кажаа кога ќе можам да ја земам здравствената книшка (бидејкија заборавив дома) печат да ми стават.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.