Здраво! Бебето на мојата братучедка има 43 дена, но во последно време има зелен измет. Дали може да ми објасните зошто се јавува тоа, бидејќи сите сме загрижени, а бебето е супер па дури почна и да гука. Не е гладно све е супер. Дали е можно од промената затоа што вчера дојде од Штип во Кочани и ќе остане овде неколку дена ???
Зелена столица може да се појави и доколку бебето не ја доцицува едната града и се префрла на другата. Млекото на почетокот е поретко но побогато со лактоза, а млекото што се излачува понатаму со цицањето е побогато со маснотии, а со помалку лактоза. Затоа треба да се остава бебето да го доцица млекото од едната града, па да се префрли на другата, бидејќи премногу лактоза предизвикува зелена столица и гасови.
mojata babica mi kaza deka zelena stolica nekolku pati vo den znaci deka bebeto e gladno ne e dovolno nahraaeto
Зелена столица, која не е регулирана и пелената изгледа како да е испрљана, а детето е на доење, значи дека детето е гладно. Јас го имав тој случај со моето. После тоа преминавме на дохрана
Poslednata kaka ni e zolto zelena Kerka mi cica na sekoj cas ne znam dali e do mlekoto dali e gladna.
I jas za toa ce prasuvav mojava ima 2 ipol meseci i celo vreme kaka tecno 2 nedeli sme samo na doenje eve deneska 5 pati e kakana poslednoto ko na zeleno neznam vise sto da i pravam sega placese skoro 3 sati a pedijat.vika normalno e no epten i se tecni kakite voda zlatnozolti a prviot mesec kakase na 2 sati po malku katastrofa sum . Kazete nekoj mislejne
Штом кака зелено,и има столица како пролив,а пелената делува како да е испрлана исто така и плаче тогаш детето е ГЛАДНО . Даj му ад млеко
Ако кака зелено , не мора да значи дека е гладно. Рачиња во уста , може вирусче. Моето синче кака постојано значи секоја пелена е какана , порано знаеше да прошара зелено по каканото ама не беше гладен, добро напредува сега е 6300 а е колку твоето. Значи ако имаш барем 5 тешки пелени и добро напредува не е гладно. Би те советувала да се консултираш со докторката од Соба за доење на фасебоок.
Зелена кака не значи ништо, тоа дека бебето е гладно, настинато и уште што не, паѓа во вода, така да тоа е нормална столица кај доенчиња, прашај и на фејсбук во соба за доење истото ќе ти го одговори и докторката таму. И мојата таа возраст имаше бројни столици кои постепено ќе се регулираат, не се нервирај мислам дека немате никаков проблем
Ако бебето е гладно нема воопшто да кака, впрочем што ќе кака? Убаво ти вели феминката над мене косултирај се со Др. еве барем на фејсбук во групата соба за доење. Јас неколку пати имам прочитано баш таму како мајките се жалаат за зелените каки и бараат совет. Како што е нормално столицата да биде течна кај бебе што цица така е и нормално ако има зелени каки. Можат да сменуваат бои од жолто, зелено, па и кафенко. Ако зелената столица потрае (мислам со денови) можеби тогаш има место за паника. Ако бебето добро напредува нема никогаш место за паника, а зелените каки може да се од некое вирусче, можеби воздух во црева или зелена исхрана на мама. Поздрав
Na fb dokt.mi kaza ok e no mojve se zapnale gladna e a yaa ne saka voopsto da pie ad celo paketce nan go frliv naprajgo isturigo. A zeleno e ednas nedelno ikako zlatno tecno a i prdi nenormalno mnogu i glasno a racinata ovie 2 dena gi nosi vo usta . Ako se grcevi koga proagaat pobudalev. Utre prajme krstevka so strav kako ce pomineme
Кај доени бебиња какањето и прдењето е многу звучно затоа немај гајле. Штом и докторката ти кажала дека е ок не се замарај со останите .Ти си мајка не е некој друг, ти знаеш што е најдобро за бебуш.
Гледам малата на ден до 4пати како има зелен измет некад е како водичка а некаде подебелко ми рекоа дека можеби е настината,незнам дали да одам на педијатар?..
ima li dr znaci da pokazuvaat deka e nastinata??? posto od vreme na vreme isto bese i kaj moevo ama ponekogas e i poradi mlekoto sto ne go docicuvaat velat od gradata toa sto bilo prvoto mleko bilo poretko i zatoa imale zelen izmet bebinjata, i mn znaci sto jades jas jadev nekolku dena marula i zatoa imase zelen izmet sega e ok