Избор на основно училиште

Дискусија во 'Образование' започната од Inola, 21 февруари 2013.

1. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Здраво,

Дали има некој што ќе запишува прваче во школо оваа година, или пак искуство со некои од основните училишта во општина Центар?

Некоја препорака, критика... :)

2. cupcake27a

cupcake27a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21
    Јас завршив во ОУ Кочо Рацин :) наставничките од 1во до 4 беа прекрасни стварно, не беа престроги, а не научија многу и ни дадоа добра основа.. предметните наставнички беа добри, само што јас учев во клас со премногу врски, ова-она и класната премногу ги бираше и делеше децата, со цел да се истакне самата себеси .. но пред се се здобив одлична основа и сега во средно ми е многу полесно отколку на други деца... Всушност сега сите предметни наставнички се менуваат ,повекето одат во пензија, така да се надевам дека ќе дојдат подобри :) Сега интериерот не е многу фантастичен но ги реновираат тоалетите и го кречат школото..така да тоа е супер и мензата е целосно реновирана ..училниците се прилично добри и тоа е тоа... Топло препорачувам,само да се погоди класот и наставничките од 1 до 4
    и НЕ би ги препорачала Гоце Делчев ии 11 Октомври..мислам спред резултатите што ги покажуваат децата во средно иии Песталоци е исто така добро
    со среќа со изборот :) :*

На Quuen и Inola им се допаѓа ова.
  3. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Тоа со врските во КР уште повеќе било изразено сега. За Песталоци слушам негативни критики за кадарот, а се мислиме за Гоце Делчев :?:

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.450
    ^ Гоце Делчев немојте, немало дружба никогаш и многу двоење меѓу децата имало, пред се за финансиите, а и не се добива некое квалитетно фундаментално образование. Всушност, во Центар училиштата се со поделби на децата и гооолемо сепарирање, недружба и групирање, т.е раслојување на децата. Јас имам учено во едно основно во Центар, братучетка моја во друго, а и наши пријатели го отпишаа од школото ради она што го спомнав погоре... Многу комплекси за мали деца, мој совет немојте.

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Зашто 11 Oктомври не?
    Глупости, тоа е едно од најдобрите и воедено и најстарите школи во Скопје.
    Прашајте само колку деца од тоа школо се запишале после во добри средни школи и каква основа добиле.
    Имало и ќе има лоши наставици, ама одсекогаш имало и предобри.
    Геос нема кој не го знае, наставник ипол.
    Малку се смениле работите од порано, но дaлеку од тоа дека е лошо школо или не е за препорачување.

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    Дали некој има информација за за ОУ Кирил Пејчиновиќ во Кисрла Вода?

7. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    928
    Ми требаат повеќе имформаци за основното училиште "Кирил Пејчиновиќ", сакам да го префрлам детето. Може и приватна порака да ми пишете