Дечки, иаме теми за огласи за работа, за каде да НЕ се вработуваме. дадов идеја, а и мене сега ми треба. За искуство со фирма Дали некој/а има искуство со PWC, Aasurance? -шо се работи и дали има мн прекувремено -како е со плата?
Пријателка моја работеше. На 30 часа неделно. Два дена слободна. Прва и втора смена се работи. Втора е од 16-22. Е прва смена мислам од 8-2, не знам баш. Плата минималец ама со празници и викенди до кај 26 000 ако не и повеќе.
Оваа плата е мизерна за нивните услови и работа, плус па и викенди и празници на работа за оваа плата? Без памет се овие бе.
Да ама треба да ти го направат договорот на 40 часа. Еве пријателката не знам колку време работеше и затоа излезе ја лажеа после три месеци после толку онолку и ништо накрај. Рече дека само ако имаш врски ќе те стават на 40 часа.
Лелее и за такво нешто треба врски да се бараат? Небаре во НАСА се вработува некој, абе многу си даваат за право кај нас "газдиве" и менаџериве.
Здраво дечки, дали некој има искуство со фирмата Letstrike, на дечко ми му понудија работа од таму баш во негов домен па го интересира што како, доколку има некој искуство да сподели супер би било, макар било и од другарка/другар.