Испакнати нозе

Дискусија во 'Фитнес' започната од smiley16, 30 август 2013.

1. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Здраво феминки. Имам еден проблем со нозете, горниот дел од нозете ми е некако испакнат до колената, значи не стои ич убаво, некако кога ќе се погледнам од страна на огледалото горниот дел до колената ми е испакнат и подебел а од колената надолу нозете ми се слаби. Инаку ослабев 30 кг и сега имам 70 кг. Не знам дали ми е таква конструкцијата на телото или што е.
    еве слично како на оваа ми е горниот дел, само уште малку поиспакнат напред.
    Дали некој знае некои вежби за овој дел?

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113
    Неможам да ја видам сликата, но те разбирам што сакаш да кажеш. Мислам дека тоа е до конструкцијата, не е само кај тебе, имам приметено и кај многу другарки дека имаат поразвиени мускули на нозете.
    Тоа се случува и ако повеќе си ги вежбала нозете во тој дел, ако си правела понапорни вежби за нозе па мускулите се развиле повеќе...
    Не мора да значи дека е лошо или дека не стои убаво, секој си има различно тело и секое тело е убаво на свој начин ;)

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Smiley,

само претпоставувам за што точно зборуваш. Според мене,тој дел може да се среди со повеќе кардио вежби, со кои се топат маснотиите,без додатно да ти се прави маса - мускули,што иначе се прави со другите вежби,па од нив може и дополнително да се разочараш од твојата „конструкција“...не е до тоа,може да се среди според мене.
    Трчање би ти препорачала пред се’...паралелно со режимот што си го држиш за слабеење или одржување на тежина.

4. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.929

И јас го имам тој проблем или предност за некои, ептен го мразам тоа бидејки ептен ми се испакнати :(

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.927
    ете пример јас немам маснотии ептен малку кога почнав да вежбам си растеше тој дел-мускулите...но таква ни е градбата во сојот -гени што да се прави

6. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Се што кажа Жапче важи, плус се прават вежби за листови и ќе си добие ногата убава симетрија така да развиените бутови ќе бидат баш како што треба :)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.