Здраво! Имам долга коса и сакам да ја скратам ама ептен пократко,само што многу луѓе ми викаат дека можам и да ја продадамкога веке сакам толку пократко да се шишам. Е сега моето прашање до вас е дали знаете како оди таа постапка, дали треба да одам во некој салон и да ја понудам косата и да видам која цена ке ми ја понудат (затоа што косата ми е навистина многу долга и густа) или како? Благодарам однапред =)
Па една моја познаничка била на фризер и си ја шишала косата кратко, бидејќи и била многу долга самиот фризер побарал да и ја купе. Отиди во некоја фризерница и прашај дали може да ја продадаш.
Fala =) Pa da ke otidam zaso ja stvarno nemav takov plan ama pocnaa dami zborat ne se glupiraj odi prasaj au i vikam aj da prasam =)
Сигурно можеш да ја продадеш, но претходно распрашај се на неколку места. Јас пред 5 години имав коса до половината и се истрижав мн мн кратко. Уште тогаш фризерот ми ја побара косата, арно ама не добив никакви пари, плус платив за стрижењето Но тогаш бев многу возбудена, затоа што правев голема промена и не мислев на профит од косата. Косата вреди пари
Pa prasaj no edna moja poznanicka isto imase mnogu ubava kosa i samiot frier i ponudi no ne i dade pari tuku uslugi od salonot na pr da odi sekoj den za feniranje na kosata i sl rasprasaj se
Ahaaaam! Pa da eve veke pocnav prvo i ja ponudiv na mojava frizerna-sega i pisav na FB msg...zasto cleo vreme sum kaj nea i nema smisla... Thanks za pomosta =)
Јас мојата коса ја продадов пред година и пол. Земав 60 евра, излезе околу 120 грама коса, но доста и ми падна при шишањето, некои испокршени влакна...да не паднеа, можеби и 200 грама ќе излезеа Но за да ја продаде косата, мора да има должина минимум 40 см, за да може некое влакно и на главата да и остане Девојче, пиши за колку ќе ја продадеш да знам дали пак да ја пуштам
Баш денес видов оглас залепен негде по бандерите на партизанска, а го има и на зелен пазар н аавтобуската залепен на фрижидер на трафика Откупуваат коса во некое студио позади градежен факултет, и пишуваше 40 см должина, за подетални информации побарајте го огласот
Ете ти,истото и јас го видов Маја,па сакав да и пишам на девојкава.Но,само на 23 и 24 фев.не знам што е финтава со точно утврдениве дати што ги пишале!
Ejjj da bas mi kaza eden drugar za oglasov ama ne go znam studiovo ni broj...ama ke pobaram a BTW se slusnav so nekolku studija i retko koj otkupuva zatoa sto prirodnata kosa mora da se obrabotuva a toa vo makedonija skoro i nikoj ne go pravi pa zimaat gotova od Italija...a jas ne sum bila uste od ponedelnik ke vidam pa ke vi kazam da si znaete dali se isplati biznisot so kosa...heheheheh Pozz do site i Thanks
Pa toa so bese na 23 i 24 mi lici na kasapnica nekoja i nekako ne mi e mnogu mnogu na mesto pa zatoa i ne ni bev-neznam so kako bilo ... =)
Баш пред некој ден со колегите си зборевме за продавање на коси и ми кажаа за некое машко имало многу долга коса и зачувана не му била оштетена и во Ск му понудиле 1500 евра за косата, а он прашал и во Штип таму му понудиле 1800 евра. И во Штип се шишал и ја продал косата. Изгледа по другите градови даваат повеќе пари затоа убаво распрашај се. Немој да ја продадеш некаде за 200-300 евра, а на тој дечкото 1800 му дале
Ако имаш многу долга и неоштетена коса убави пари ќе земеш.Јас имам долга виткана/брановита коса мн. ми е мека и редовно ги шишам врвовите за да не ми е расцветана и еднаш фризерката на братучетка ми ми рече дека можам да си ја продадам за 2000 евра.Многу си ја сакам косата така да нема пари за кои би ја ишишала.Така да распрашај се,нема да зажалиш!