Еве уште една тема,која што не знам дали ќе опстои.Ако има некоја слична,слободно во канта. Самиот наслов веќе кажува се.Некои луѓе поинаку ја јадат манџата. Треба да објасните како јадете манџа. Дали јадете леб со манџа? Дали го ставате лебот во манџата и го мешате? Дали парчињата месо ги оставате и ги јадете на крај? Можете да додадете некои свои начини за јадење на манџа.
Само со богати луѓе, шо со кроте мроте ли да јадам. Кој знае, знае. Кој не знае нека побара на youtube
По препорака од владата строго готвиме во мало тенџере.Делиме сите по лажица,лажица ипол,за децата по две.Нормално и на леб намаливме,не дека е 100 ден чисто за здравје,дека од лебот нема ништо корисно.
Кога сум на диета не ја мешам манџата со леб, поточно не си ја правам мојата легендарна манџа попара и одма на екс ја голтам. Ама ако ептен сум гладна кој ја врти диетата ќе надробам леб, чекам да упие лепчето од манџичето и си сркам лажиче по лажиче, лапни голтни ми е.
Мене темата ми беше за како ја јадете манџата.Односно,какви зачини додавате,дали големите парчиња месо ги оставате за на крај и ги јадете со виљушка... Ако не ви се допаѓа темата,или нема што да се пишува во неа слободно може да се избрише.
Манџа јадам со лажица и леб. Најчесто мацкам со леб и месото и чорбата, ретко со лажица ако се прејадам леб па да мора со лажица. Сеедно ми е дали е ладна или топла манџата, дали е со зачини или без или со кои зачини, дали е со бел или црвен кромид, дали е на ситно или крупно компирот, месото, се ми е сеедно јадам секако. Доколку има дома и не ме мрзи да земам од фрижидер обавезно јадам и сирење со манџата.
Со лажица ја јадам нормално. Од зачини ставам сол,црн пипер и вегета. Лебот посебно го јадам , ич нејкам во манџата да ми биде како на бебињата. Значи прво лепче земам, па со лажицата од манџата. Не знам на друг начин како се јаде
Со богато друштво само богата чорба се јаде. А кога била таква работата да пишам од зачини ставам скоро се, сакам и лути манџички понекогаш, ќе натрупам бибер или лут пипер ситно смелен. За месо не сакам низ манџа да ми се мота. Најубава ми е само со зачини и полна со топено лепче попара, ама во последно време ја сркам на екс таква посна манџичкава без грам леб. Нема веќе богати чорби за мене на мени.
Дај и credit на @theowndemon за темава. Јас манџи не јадам, тоа е за сиротињи. Секој ден кавијар јадам и лосос.