Калиопи ни е еден од најдобрите вокали. Покрај тоа, харизматична е ,интересна,зборлива, ја бива на сцена , ја бива со публика и со луѓе. Ептен е претставителна и многу ми се допаѓа тоа што ќе иде она повторно, само да и одберат добра песна.
Ајдееее.... Не бе, не се откажуваат луѓево. Пак ќе оди таму да се дере и да мисли дека сите се воодушевени.
Вo секoј случaј пoдoбрa oд Есмa е, кoгa ќе ми текне нa нејзинoтo зaвивaње сaмo.... Убилa ме туџa срaмoтa. Не сум фaн нa Кaлиoпи, a и искренo немa кoј друг дa иде, немaме пејaчи, немaме естрaдa. Влaткo Лoзaнoски би сaкaл дa не претстaвувa некoгaш, еден oд нaјдoбрите пејaчи е кaј нaс, aкo не и нaјдoбaр, a не ќе ми гo прaќaaт Дaниел Кaјмaкoвски. И тoј се oбрукa, кукaше декa сaкa дa иде нa Еврoвизијa и мислеше декa ќе пoстигне некoј успех, aмa се зaебa чивекoт и си дoби сaмo 28 пoени. Зa Еврoвизијa не сaмo штo требa дoбрa песнa, туку требa и дoбрa кoреoгрaфијa. Нaјдoбaр нaстaп дo сегa ми е oнoј oд Мaртин Вучиќ oд 2005гoд. мислaм и пoследниoт пoбедник oд лaни oнoј oд Шведскa сo песнaтa Heroes. Негoвaтa изведбa ми беше нaјдoбрa и нaјкреaтивнa дo сегa. Ај, ќе видиме штo ќе нaпрaви Кaлиoпи дo гoдинa, се нaдевaм декa ќе имa убaвa песнa, сaмo без врескaње ве мoлaм.
И така на сите ни е јасно дека таму фунцонира или политика или стварно добра организација т.е. вложување огромни суми во самиот настап и човекот кој ја представува државата што за Mакедонија е баук, барем да му дадат шанса на некој млад кој планира и има желба да се пробива па да се истакне итн. Ова со Калиопи ме асоцира само на перење пари, заработка на се исти па исти луѓе и уште поголема фарса на тој избор на песна или како и да се вика таа вечер кај што ја представуваат песната.
Да имам власт 5 мин само,прво што ке направам ке ја забранам евровизија за нашава земја одма.Али пошто немам не ни гледам.
Не ја сакам многу Калиопи,меѓутоа песната во 2013г многу ме бендиса и сценскиот настап исто,се надевам дека догодина ке имаме подобра песна од ЦРНО и БЕЛО.
Оооф мори мајко, па ист маж ке ти здосади по втор пат а камоли па Калиопа да ја гледам и слушам...мизерија и срамота.
Епа нема кој друг.... Два милиони жители толку капацитет имат... Србија со она Звезде Гранда и слични такви исфрла десетици пеачи годишно..ама многу народ се...плева !
Ако не се лажам, ова и’ е трет настап на Евровизија. Еднаш многу одамна, во првите години кога почна МК да праќа претставници - не беше Калиопи во еден црн фустан? Таква некоја слика имам во глава. Ајде наредна година Каролина, па Елена, па Тамара, па пак Калиопи ќе дојде на ред. Eдит: во право сум била, Калиопи била и во 1996 година, ова и’ е трет пат. https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_in_the_Eurovision_Song_Contest
Ja neznam kako ne i e sram da odi pak.nema ni da vleze da ucestvuva..ama bitno ke proseta Inaku dolgo vreme ne sledam evrovizija
Ма нека ја слушаат Калиопи додека уши не ги заболат. Не дека жената не е квалитетен пејач, секоја чест за способностите, но нели последниот пат кога настапуваше изјави дека била разочарана и никогаш повеќе немало да учествува на Евровизија?
Како е слаба со нервите коа ќе почне ,,сите ве сакам....ве љубам...сите ве бакнувам,,...и ќе ја искриви муцката како за плачка. Ама ако праќаат некого поарно некој кој знае да пее, отколку некој циркузант
Crno I belooo e seeeeeeeeee Poarno ja da peam nego ovaa pak. Ja koga pejam maz mi izleguva na terasa dane pomislat komsiiste deka me tepat.
Е тоа лигавење најмногу ме нервира. Дека има глас, има. Никој не може да одрече. Ама нема потреба да се дере за да го докаже тоа. Вистински пејач пее лесно и природно, изгледа како воопшто да не се труди. Оваа, како и повеќето други наши, ти се чини ќе пукне од напор за повеќе да се докаже. Кршела чаши со гласот. Јака работа. Напорна ми е и не можам да ја слушам. Наместо да ми создаде пријатно чувство, ми создава нервоза. Среќа што не гледам Евровизија со години.