Еве тема за мојот омилен сос - кечап. Кечап значи, обожавам. Дајте ми се со кечап, се ќе изедам. Многу често го практикувам, па скоро секој ден. Прва комбинација со кечап ми се - компири, било какви - пржени, печени , па и варени...После, пица не јадам ако нема кечап на неа, макарони, шпагети, тоа плива во кечап кога ќе јадам. Тостови, било какви сендвичи, некогаш може и само леб и кечап да јадам ако не се наоѓа ништо друго по дома. Кечап, леб и кашкавал (ако е стопен поготово ) ми е една од омилените комбинации. Накратко - ја нисам ја без кечап. А да напомнам, кечапот го јадам исклучиво домашен. Купечки, па веќе едно 4 - 5 години не го конзумирам...Може така ако јадам нешто од сендвичара, ама многу ретко јадам од таму па така да...А и па да не зборам колку кисел ми стана, и во него дека има се освен патлиџани, со 300 конзерванси... А домашниот што си го правиме најубав ми е, па една блага нота си има, мх, мх, прекраснотии. (ќе пишам некој ден рецепт, сега во ова време во тоа рецептите не можам да барам )
Еднашка ме фати мерак за домашен, и мајками направи ама не го јадев баш, и од тогаш не не фатило мерак.., Инаку ретко и купечки користам..на пица само пОвеќе за мајонез сум .
Обожавам кечап Пица, па и пастрамајлија не можам да замислам без кечап, како и макарони и шпагети. Инаку и мене повеќе ми се допаѓа домашниот.
A да постираше некоја рецепт за тој фамозен домашен кечап - да го дегустирам па да ви кажам коментар? Инаку, обожавам кечап и ќе кажам дека ниту еден тост, пица, пастрмајлија или било какви тестенини не се тоа ТОА без кечап. Обично дома имаме купечки - домашен уште не сум пробала, ама сепак незаменлив ми е тој од пицериите како сос. Ако е таков домашниот - ве частам.
Обожавам кечап иако е калоричен, дека сум на диета го конзумирам само во јагленохидратен ден со пица или макарони/шпагети. Макарони без кечап не се тоа макарони. На пица, со пржени компири(ехеее од кога не сум јадела пржени компири), со тестенини, со компири понекогаш, па прекрасен е кечапот.
Мајонез не јадам а кечап најмогу јадам со пица, компири пржени, шпагети и макарони зато што тестенините без многу сирње и кечап не се тестенини.
лелееее кечап мњам мњам, го обожавам, во последно време открив дека многу било убаво пилешки стек со кечап, или телешко динствувано во комбинација со комири и кечап лелеле инаку го јадам многу чесно ако не секоа ден во недела 3 дена секако јадам кечап, најмногу со пици, макарони, компири, месиштааа, едноставно со се ми оде освен со свеж домат
Епа јадам кечап.Не можам да си замислам да јадам тост, макарони , шпагети па и помфрит без кечап но во многу мала количина.Имам другарка која кечапот едноставно го пиеее хахах
Јадам кечап,ама сепак мислам дека не сум некој страствен обожавател на кечапот.Го јадам со макарони,и помфрит.Истото така со тост,сендвич,хамбургер.
Хмм..па кечам јадам многу ретко..само за на макарони и пица. Најубав ми е Heinz. Гледам да избегнувам кечап па затоа повеќе го конзумирам домашниот.
Ниту кечап сакам ниту пак мајонез. Кечап јадам со макарони колку да не ми бидат суви, на пица исто, некогаш со компири зависи, ама ретко се случува. Порано сум јадела на леб, а сега едвај го јадам Исклучок правам само за лут и тоа не било каков.
20 кг. патлиџан, 4 кг. пипер, 16 лажици шеќер, 12 лажици сол, ловоров лист, кромид, лук, магдонос, бибер во зрна. Сето ова зоврива, откако ќе зоврие се поминува во преса. Одкако ќе се помине со пресата, се става сосот да врие, додека не стигне до одредена густина. При крај од вриењето се става и малку сенф, му дава поубав вкус.... Може и на крај да се стави оригано, тоа по желба.... Овој кечап го прави мајка ми како знам за мене, го обожаваме сите дома, годишно прави по 2 вакви дупли тури . Мн е убав и за во готвење да се користи
Мајонез воопшто не јадам,а кечап обожавам,но во последно со диетава не конзумирам скоро воопшто,освен кога има макарони или ептен ретко пица,но и тоа во последно немам каснато.Претежно купвавме лут од Витаминка,но и домашниот правен без никакви конзерванси е каде,каде поздрав за конзумирање па него го јадам повеќе од колку купечкиот.