кломифен и бременост јас не разбирам ,ова се некои апчиња???? За што,како ???? Можеби сме имале иста болест/пореметување ама сме имале друга терапија!!! Дај ни повеќе детали
кломифен и бременост се користи како тест за овулација односно да постои овулација,се слуцува некогас да се оплодат повеке јајце клетки 2-3,а се користи 3 месеци од 3 ден од циклусот,5 дена по 2 таблети,несакани ефекти се повракање,дебелење,нервоза главоболка,болки во стомакот,многу по неговото користење останале бремени усте во првиот циклус од користењето,мене ми е прв месец со кломифен
јас треба да почнам со кломифен од понеделник па ке видиме дали овој месец ке имам резултати.треба да одам на следење на фоликулите и на темпирани односи кога ке има овулација.инаку кај мене се нормални овулациите,ова ми го препиша докторот за да се потпомогне оплодувањето,односно со кломифенот созреваат повеке јајни клетки па полесно е забременувањето,а да напоменам дека се големи шансите за близначка бременост.поздрав
здраво на сите! сега и јас се приклучвам кон оваа група.од пред 2 дена започнав да пијам Кломифен 3 на ден и декортин 5 мг 1 на ден.досега имам пиено и сум немала резултати ми беа слаби не ми делуваја.инаку имам покачен тестостерон и докторот мисли дека мозно е од тоа да имам изостанок на овулација.некое слично искуство? поздравв
i jas koristev klomifen 5 veceri sekoja vecer po edno i nema nikakvi rezultati.dali nekoj ke moze da mi kaze dali navistina ovaa moze da pomogne zs sega povtorno ke gi pijam nez so da pravam
Јас пиев кломифен пред 3 години и вториот месец останав бремена. Првиот месец едно пакување испив, мислам по две таблети на ден, се направи еден зрел фоликул, но неуспешно. Вториот месец испив едно ипол пакување,созреаја повеќе фоликули и тогаш забременив. Морам да напоменам дека бев контролирана од гинеколог на 9, 11 и 13 ден од циклусот и на 13 ден примив Pregnyl ампула за да се предизвика вештачки овулација. Ако имате некои прашања слободно обратете ми се. Поздрав и со среќа на сите
pozd do site,poz i do Leahn fala mn za objasnuvajneto.jas sum nova ovde i sega zapocnav da pijam klomifen po vtor pat ama pak isto po 1 tableta na vecer i nez kolku ke deluva.vo brak sme 1 god i 3 meseci i voopsto ne sum zabremenila.sum bila na ginekolog i mi vikaat deka i dvjcata sme vo red no eve seuste nema bebe.a mn sum nervozna vo posl vreme samo na toa misl
Nertilda, најлошо е кога премногу мислиш на тоа, не се оптоварувај и ке се случи. Инаку, гинеколог ти ја препишува таа доза? Те следи редовно? Исто така важно е да се прими и инјекцијата Pregnyl за да се случи овулација, односно фоликулот да прсне. Разговарај со твојот гинеколог и нека види дали се случува овулација и покрај кломифенот. Поздрав и се најдобро.
поз Leahn знам дека не треба да мисл на тоа постојано но ете на другите не им се доцекува а и мене ме напага сега стрес кога ке биде.инаку гинеколог ми ги преписа таблетите ама не ме следи така како тебе сто те следел 3 дена,а примив првиот пат кога поцнав со табл една инјекција и пак усте една пред неколку дена да добијам менструација но нисто не забременив сега повторно ги пијам еве втора вецер па нез со ке биде.
macenaaaa... jas piev klomifen terapijata mi bese uspesna imav uspesni 3-folekuli site bea 24,25,23 ...site prsnaa ...i sega ocekuvam odgovor za nekolku dena veka 2 nedeli imam simptomi nekoi...bolki vo jajnici nagon za povr..postojano podzdrignuvanje i.t. n e sega dali ke ima neso ke vidimeee/..... [mod-kirilica:1r3h5x9r][/mod-kirilica:1r3h5x9r]
Здраво девојки, Јас од утре треба да почнам со терапија со кломифен докторот ми рече 5 дена по две апчиња сабајле да ги пијам па после една недела да одам да ми следи фоликулите па ќе видиме дали ќе има резултати. поздрав
Zdravo na site Jas imam policisticni jajnici i nekoe vreme bev na jasmin,pred 2 meseci prestnav da gi pijam bidejki sakam bebe i ginekologot me stavi na KLOMIFEN ,inaku veke imam devojce od 4 god ,sakam da spodelite vase mislenje vo vrska so klomifen apcinjata za kolku vreme moze da ostanam bremena,vi blagodaram [mod-kirilica:3q5p45v5][/mod-kirilica:3q5p45v5]
здраво, Јас ги имам пиено овој месец и чекам еве да (не) добијам. Овие денови ќе почекам да направам тест и ќе ти кажам дали сум успееле со овие апчиња. Јас ги пиев од петиот ден ан циклусот по две одеднаш сабајле 5 дена. Бев на фоликуметрија све беше во ред па сега ми преостанува да се надевам и да почекам. Инаку и јас сум со полицистични јајници. Поздрав
фала ти многу и се надевам дека ке останеш бремена,јас ги пиев од 3тиот ден на менструација едно сабајле и едно навечер цели 5 дена ,само имав многу главоболки додека ги пиев и неудобност во стомакот,како се чувствуваше ти?поздрав
Многу ти благодарам и за тебе се надевам исто. Мене многу ми се вртеше имав главоболка зашто ми паѓаше притисокот.Инаку имав поголем апетит јадев повеќе тогаш.Друго не знам. поздрав
се надевав и овј месец ама ништо добив 4 дена порано а ми се лосесе,градите ме болеа и долниот дел од стомакот 3-4 дена пред да ми дојде имав како водест исцедок постојано и вецерва ми истече несто како кафеаво и кога се избришав имасе розова точка се разочарав но тоа е надежта последна умира од 21 ке почнам со кломифен па ке видам колку ке успее