1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога ви кажуваат како да си го живеете животот...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Tanjamm, 31 мај 2017.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.772
    Допаѓања:
    12.306
    Дали се соочувате со вакви луѓе? Јас изминативе години имав и роднини и пријатели и колеги кои знаат да кажуваат како да си го живеам животот, да ми кажуваат да си фатам некој богат, да ме прашаат зошто не заминам во странство, зошто не купам стан, и слично. Почнав игнорирање, избегнување на вакви луѓе или да им затворам уста со два збора и крај. Многу безобразни луѓе.

На Momichka, realGirl, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    22.936
    Кој може да ти кажува како треба да го живееш животот и што да правиш. Нека си зборуваат, на крај секако ќе живееш онака како ти сакаш и сметаш дека е исправно, а не како друг ти рекол.

Последна измена: 31 мај 2017
    На Momichka, Someonespecial, biGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.818
    Допаѓања:
    35.512
    Имаше период кога одредени комшики ми се мешаа во приватноста. Ама таквите културно ги откачував. Што им е на нив гајле како ќе живеам јас? Тоа е само мое право. Јас на моите не им објаснувам, а не па на нив. Сум добивала разни безобразни прашања, ама ич не се замарам со такви.

На Tanjamm, cresa-jagoda и fallenangel им се допаѓа ова.
  4. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Сум сретнала вакви личности и ги сметам за крајно невоспитани и безобразни|(посебно ми пречи и ме нервира да ми мудрува некој кој не го сметам како репер за успешна реализирана личност или уште помалку личност што не ја чувствувам за блиска да ми кажува што треба да работам, кога да се мажам, кога да имам деца, каква сум, што и како со мене.
    Никој ама баш никој неповикан не смее да се дрзнува да ми поставува прашања од приватен живот ниту да ме советува ако јас сама не сум му се обратила за помош или совет.:!:
    До последен момент бев учтива спрема вакви пикачи во туѓи гаки ама повеќе одлучна сум да бидам крајно дрска и да ги пресечам со една реченица не е ваша работа затоа што никој не може да знае што е најдобро за мене освен самата јас.:!:

На Momichka, lunchy, realGirl и 9 други им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.818
    Допаѓања:
    35.512
    Постојат луѓе кои си го пикаат носот кај што не им е местото. Нека си гледаат во својот двор, наместо да гледаат во туѓ двор.

Татко ми е вдовец и комшиките се чудат зошто не е оженет? Ако останал без жена по автоматизам треба да се жени? Да се немало осет. :devil: Зошто не живеам со татко ми, зошто секој ден одам кај него и ги носам децата? Нема сигурно кај комшијата да ги носам. :@ А највеќе се нервирав кога ќе ми кажеа дека треба да родам трето дете затоа што ќе сум добивала пари. Јас им одговарав - Нема да има кој да ми го чува. Одма заќутуваа.

На lunchy, Tanjamm, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.754
    Ах, како се пронајдов во темава. Пред не така долг период, имав роднини на гости.
    Пензионери, фрустрирани и огорчени од животот. Секогаш кога идат на гости сум имала проблем да ги слушам. Немаат никаква тема на разговор, освен мешање во туѓи животи. Луѓенца, успех е да кажите нешто посебно за својот живот, не за останатите. На крајот од средбата, нормално, културно се поздравив со нив, иако главоболки ми зададоа и таа старата ме фаќа за рака, се добижува до мене и со шепот: „Имаш дечко?“, „Ајде, крајно време е!“. Ја погледнав со неверување и не изустив ниту збор.
    Кутрата, немала релевантна информација за мене, па сакаше да провери на свое.
    Очигледно сум многу добра во криење на приватноста, штом не дознала ништо. 8)
    Бич, гет а лајф.:D

На kankus, Tan4ence, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  7. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    Обично ваквите луѓе ги сметам за неизживеани луѓе! Луѓе кои немаат никаков успех во животот освен тоа што направиле деца. :) Своите деца не ги воспитуваат како што треба, па уште мене ми кажуваат што да правам и како да го живеам мојот живот. И мене ми кажуваат да си најдам дечко, да се мажам и да имам деца како божем тоа да е најбитното нешто во животот. Никогаш не гледаат пред својот нос туку само за другите како направиле што направиле. Си мислат дека со тоа што имаат деца завршена им е должноста и сега ќе делат совети на другите. Вакви луѓе околу мене имам многу, а најдраги ми се комшиите кои се многу ‘‘‘загрижени‘‘ за мене па ми кажуваат што било правилно да правам, а што не, ова било срамота, онабило за пофалба и не знам уште што (facepalm).. Бог да чува. Како некој да ги прашал за совет или за мислење. ццц

На sjdgo, unlucky, Momichka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.772
    Допаѓања:
    12.306
    Во нашата средина таквите луѓе не се малку. На вакви луѓе ако им се објаснуваш, уште толку дават и дават. Некултурни на тони. Имав гостинка која прашуваше кој во која соба спие во куќата, а млада е. Многу лошо и дури не ни сакам со такви веќе муабет да правам. Кога ми доаѓаат на гости сум ладна и толку.

На sjdgo, lunchy, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  9. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    Ги има колку сакаш. Од такви што кажуваат дека на некој му минат годините и треба да се жени, за машко многу биле (а тој нема ни 30), а за женско па да не правиме муабет ако е на тие години. Стварно најголем успех е тоа?
    Па се обидуваат да дознаат кои се моите планови, што понатаму во кариерата. Обично не слушам малограѓански муабети. Некои работи се ниски. До каде оди човековата глупавост се прашувам.

На Momichka, lunchy, Aquamarine93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.537
    Допаѓања:
    78.648
    Мајка ми тоа го прави. :D

На lunchy и buba4e89 им се допаѓа ова.
  11. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Од таквите што туѓото ѓубре пред врата го гледаат, а своето не го гледаат ми е дојдено преку глава. Не знам зошто толку им е интересно да се интересираат за туѓите животи? Се обидуваат да доведат во ред туѓ живот додека нивниот е хаос.
    Долга врска сум имала зошто веќе не сум се мажела? Кога сум мислела деца да чувам? Па зошто и јас не одам да работам во странство кога сите одат? Некни па толку ми дојде преку глава кога ме прашаа каде на одмор? Реков никаде. Еее зошто, па треба да одите некаде, млади сте, ако сега не шетате кога? И ми се прели чашата. Ги прашав дали тие ќе ми го платат одморот? Ми дадоа одговор дека работам, па колку за еден одмор сум имала. Ах луѓе, па тие мене и парите ми ги распоредиле, дошле до заклучок дека можам да си дозволам одмор, а јас тоа не сум го знаела.

На lunchy, Tanjamm, Aquamarine93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Секој ден се среќавам со вакви луѓе дали дома,дали роднини или комшики радознали:@
    И прашањето е кога ќе се мажиш?:@Кога сакам јас им кажувам.
    Имам една комшика ако треба по цел ден ќе седи во двор али да дознае за сите комшии и само да гледа другите што прават што пијат кои гости им се дојдени.Не си го гледа дома синот толкаво магаре не се оженил други ќе гледа,погоре имаше убав коментар не си го гледа својот двор гледа туѓ:worried:
    Еднаш на мајками и викала ќеркати ништо не работи не ти помага моите ќерки се ми чистеа вака така мајками и рекла ама твоите ќерки дома седеа не работеа мојата ќерка работи од 17 години од утро до мрак и немам намера детето да си го малтретирам.Идиотка и нема срам па кога ќе ме сретне на улица како си што правиш(facepalm)
    Роднините и мајками еден муабет кога ќе се мажиш,треба да се уозбилиш кај свекрвати вака нема да правиш,зашто не си купиш некоја нова гардероба,неможеш вака да пребираш јадење кога ќе се омажиш вака нема да пребираш:clap::lol:Лудило ццц
    Јас одвај чекам да дојдам од работа да одморам а не да гледам гардероба.
    Народот наш уште живе во тие застарени времиња 15 ти век!Што ќе кажат комшите ,не се вракај толку касно комшите гледат!:o
    Комшиките да гледат и секој ден еј овој се врати во толку и толку сат со една девојка или обратно.За жал сето ова многу време ќе треба да се искорени од нашиов народ и секој да си гледа дома како му е.
    :drunk::drunk:

На Vik'Toriah и Tanjamm им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.108
    Допаѓања:
    161.101
    Со она "кога ќе се мажиш", ми прелива чашката. Без разлика дали е прашање кога или во контекст како било кога ќе се мажиш и зборуваат како робинка да сум - не можам. Мило ми е што сум ѓубре и знам апсолутно да игнорирам некој кој знај да јади тоа што не треба без да биди поканет на тема "јас и моја приватност". Мајка ми не ми збора како што некои луѓе прават. Кога се на гости кај нас, зошто јас ретко одам некаде, мајка ми врти тема за да не сум изгледала сосем некултурно, ама ако некој физички или со збор ми влегува во мојот простор и мојата интима па уште и се дрзнува да ми кажи, неповикан, како и што треба да правам - ми смета и не ми е грижа дали ќе ме перцепира како безобразна ама мора да си знај до кај можи да оди.

На Someonespecial, Црна Ружа, mode-kristina и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.588
    Искрено да ви кажам, али баш ме заболе кој што ми збори.

Едноставно не се потресувам, и им одговарам саркастично, со хумор малце, па се смеат кутрите оти не се интелектуално способни да видат дека ги вртам.

А оние кои ми продаваат му*а за бубрези, а нивниот живот е сто пати полош од мојот, а се удираат у гради, фино - лепо им кажувам првин они да постигнат нешто у животот, па после да ми мрчат.

Фмп. :devil:

На Momichka, Someonespecial, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    4.895
    Ако дозволите, ќе си дадат за право да се мешаат во вашиот живот . Но ако поставите " граница" и ги "сечете" од прва , верувајте нема да пробаат пак. :)
    Се додека не им покажете каде им е местото и каде не смеат да чепкаат ќе се упорни :emo:
    Зошто тие и незнаат на друг начин да престанат , ако имале свест воопшто нема да си дадат за право да прашаат такво нешто.
    Секој нека си гледа во својата чинија , колку и да гледа во другата не е негова.:makeup:

На Momichka, Anacid, Briar Rose и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    14.321
    Коментарите од моите дома ми значат, знаат да допрат до мене, да ме натераат на некои компромиси и отстапки. Но :!: ич не ми чуе што зборуваат роднини, комшии??? :^) или колеги. Во основа ценам и примам мислење од луѓе кои ми значат, кои добро ме познаваат и кои дирекно се инволвирани во мојот живот. Не ми е јасно како комшиката би знаела што правам јас дома...

17. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Sarcasm is the best defense, ladies ...

На sjdgo, sj *O*, mode-kristina и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683

На sjdgo, mode-kristina и Ketchup им се допаѓа ова.
  19. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.197
    Воопшто не се замарам со такви луѓе. Тоа што некој си дозволува да дава мислења без да биде прашан или пак да поставува прашања чиј одговор не би требало да му биде битна информација не го сметам за мешање во мојот живот. Различни луѓе, различни карактери. Некои се љубопитни, некои сакаат да се прават паметни но како и да е, без оглед на тоа кој што ќе каже, не дозволувам тоа да допре до мене. Си имам свој став и свои размислувања.

20. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    3.943
    Допаѓања:
    69.402
    Ако дојде некогаш до тоа да ми кажуваат како да го живеам животот, таа личност која се осудила на тоа веднаш ќе биде пратена во неповрат.

Домашните знаат да ми дадат совети, но сепак на крај одлуката останува на мене. Мое право е како ќе си го живеам животот.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.