Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кожата во која живеам (The skin I live in) [2011]

Дискусија во 'Филмови' започната од Vitorija, 30 ноември 2011.

1. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    http://www.youtube.com/watch?v=PavJUoZNT7g&feature=fvsr
    Режија: Pedro Almodovar
    Улоги: Antonio Banderas, Blanca Suarez, Elena Anaya, Marisa Paredes

Кратка содржина: Брилијантен пластичен хирург, обземен со минати трагедии, креира еден вид на синтетична кожа која е отпорна на секакво оштетување. Неговото заморче е мистериозна и непостојана жена што го држи клучот на неговата опсесија.

Филмот е адаптација на романот "Тарантула" на Тиери Жонке, а Македонската публика имаше можност да го погледне на затварањето од фестивалот "Синедејс".
    Го гледал некој? Каков ви се чини? Искрено темава ја отварам за да прочитам некој впечаток и критики пред да го погледнам, иако приказнава изгледа добро.[​IMG]

На Hanna4646 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Кожата во која живеам (The skin i live in 2011)

Имам неколку филмови симнато,кога ќе ги изгледам овој е на ред, ми изглеа како интересен ;)

На Vitorija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Многу сакав да го гледам на CineDays, ама ете не успеав. Обавезно ќе го гледам, па ќе напишам импресии ;)

4. ubavi4ka

ubavi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    8
    го гледавте ли филмов? се обидувам да го најдам со мк превод..помош?

5. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Го немам сеуште гледано ни јас, иако ми е во план овие денови освен ако ме фати некоја желба за учење :P

6. glenn

glenn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    43
    Алмадовар...звер! секоја чест. повторно се претстави во најдобро светло :)
    Филмот е одличен. Јас го гледав пред некој ден и баш сакав да отворам тема за него, али Vitorija ме претица :) Обожавам филмови кои не се амерички бидејќи имаат подобра карактеризација на ликовите. Зачудувачки е до каде може да те одведе опсесијата и копнежот по она што некогаш си го имал. Неверојатен е начинот на кој режисерот ја доловува битката со внатрешните демони и сенките од минатото и на колку лесен начин можеш да ја изгубиш истата доколку не внимаваш. Едноставно, прекрасен филм...незнам што друго да кажам освен ова :D

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Мислам дека сепак не му е најдоброто. Одлично да, ама имал многу подобро.

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Го гледав баш пред 2 дена и незнаев како да напишам критика еве се спрема, веќе два дена и не можам да оформам мислење финално, за прв пат за било кој филм :?:
    Бријантен да, но за мене болно психопатски на моменти.
    Едно ќе признаам, ми го задржа вниманието до крај, а тоа не им успеало на многу. :clap:
    Незнам што оцена би му дала, но нема да знаете што се случува и дејствието се одвива до последните минути од филмот.
    Како и да е откскокнува од филмовите кој сум ги гледала.
    Гледај има доста сурова вистина во него, и ме замисли да искрено од тогаш го мислам и некоиработи по три четири пати ги размислувам и анализирам.

9. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    3.313
    Сакам да го гледам филмов, веднаш ме привлече содржината уште од поодамна кога ја прочитав. Ми делува онака психолошки , и многу сакам таков жанр на филм.

10. unforgettable.u

unforgettable.u Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    Најлош филм кој го имам гледано во животов!!!

11. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Го гледав пред летото мислам, па некои работи ми се избледени. Но, во секој случај ми се допадна, се некои неочекувани сцени и постапки. Пораката ми се допадна дека телото не може да ти го зароби душата и телото, она што навистина си.

12. Hanna4646

Hanna4646 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Еден од по добрите психолошки трилери. Улогата на Антонио Бандерас се сведува во текот на дејствието како освета со што тешко е да се знае за приказната ако не се догледа филмот до самиот крај. Колку и да изгледаат некои сцени мизерно како што некои од луѓето критикуваат сепак филмот вреди да се гледа :)

https://www.youtube.com/watch?v=7aZyEThH__4