Колку македонските граѓани се за Двојазичност и изучување на Албанскиот јазик на цела територија

Discussion in 'Канта' started by ADOKI, Dec 2, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Да ве видам драги согеаѓани сакате ли вие и вашите деца да учете албански јазик .
    Доколку саакте кажере зашто.А доколку не сакате кажете зашто ?

2. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Ајде каде сте феминки .
    Кажете мислења што се срамите да или не ?
    Фалиминдерит .
    Шом букур , урнони зоти .
    Нат на мир

3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Јас би сакала да учам се што сама ќе посакам да учам или ќе имам реална потреба од истото.
    Наметнување законско за било што што се однесува на моето лично надоградување, не прифаќам.

Изборот би бил само мој, а тоа значи дека можеби некогаш тоа ќе ми биде негативна референца ...да речеме за некое работно место (кое реално јас нема да го барам :) ) . Но ако размислувам за иднината на ќм, тогаш нејзе можеби утре би ја ограничило. Тогаш, било кој неуспех ќе биде заради нејзина лична определба.

СДК секој треба да знае што треба, сака, може и кои се позитивните, а кои негативните работи кои одлуката ги носи.
    Но, да ми намете некој нешто за лични хирови и начин за да лично тој постигне нешто, не прифаќам.

4. Victorian

Victorian Популарен член

Зарем немаше слична тема ?!

Да се надополнам не сум за двојазичност , изучување на албански јазик може ама како опционен предмет доколку децата сакаат да го учат (како кога се бираше помеѓу информатика,етика и др) :)

Faleminderit shumë за темата
    И Naten e mire и на тебе :)

ADOKI, Bender Rodriguez and Rama like this.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Прво нека се научат Албанците да зборуваат Македонски,па после и ние ќе прифатеме сите Македонци територијално да им го учиме јазикот :D
    Која е целта и потребата ние како родени Македонци,во наша сопствена земја да учиме туѓ јазик,а вие т.е Албанците тука живеете стотици години и притоа не сте се научиле(повеќето)да зборувате на наш јазик,или и тоа што го зборувате е со лош квалитет,не не оди тоа така браќа :D

6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Нели ви здосади да верглате едно исто... а веќе и има ваква тема.... ај клуч и без замарање со глупости уште 7 дена ....

КикиМаус likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.