1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку сакате свечена гардароба?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од marinadejan, 24 ноември 2009.

1. marinadejan

marinadejan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    12
    Дечки, за еден месец сум на свадба и немам идеа како да се облечам. Мора да е нешто убаво и впечатливо бидејки ке бидам шаферка. Ако можете дадете некоја идеа за фустан бидејки јас немам или можеби некоја веб страница за да разгледам :( Однапред благодарам

2. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    116
    не ми успеа да ја пуштам сликата ама и линлкот може ќе помогне (барај на гугал *фустан*) оушти ги сликите што ти се допаѓаат па ќе помогнеме во изборот

3. Dijana

Dijana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2009
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    97
  4. angel

angel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2009
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    51
    најдобро е да кажеш барем дали сакаш да е долг или краток, затоа што има мнооогу избор. сепак и ние да знеме на каде да тргнеме со барањето ;)

5. marinadejan

marinadejan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    12
    уф веза немам . малку сум полничка а висока сум 1,61 и не знам дали би ми стоел долг фустан, краток имам носено ок е .Би сакала долг да ме издолжи малку да изгледам повисока. Боја или црвена или црна ама не се ограничувам може да е и др боја не е проблем и напред мора да е малку отворен бидејки не ми стојат корсети или такви рамни фустани на моите гради ;) . Фала на сликите и на линкот ке разгледам. ПОздравче

6. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.516
    [​IMG][​IMG]

;) ;) ;)

На shiningstar му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Eka89

Eka89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
  8. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Eve edno slatko fustance:)

Прикачени фајлови:

• babyDolls.jpg
      babyDolls.jpg
      Големина на фајлот:
      28,1 KB
      Прегледи:
      2.433
  9. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.057
    Еве неколку модели и од мене, ако не сакаш да бидеш премногу свечено облечена!

Прикачени фајлови:

10. LaFille

LaFille Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    57
    Еве ти неколку модели па ти одбери си ;) И нормално, елегантен накит, и никако да биде нападен...

Овој би можел да оди со должина до под колена и нормално високи црвени штикли

11. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    4.447
    Јас месецов бев на свадба, можам слободно да кажам дека Скопјево е катастрофа, се хаљинчиња а ла Натали, кога ќе ги пробаш е друга прича, евтин сатен, лошо кројче, неможеш фустанот да го поднесеш на тебе ни 5 минути а не па цела вечер, а цената е приказна за себе, почнува од 7000 па се до 12 000 денари и тоа поевтините, па си викаш ајде ,свадба е ќе се потрошам, ама проблемот е што незнаеш каде да најдеш конурче за таков фустан. Така сите мои обиди да бидам елегантна пропаднаа. Па фино си отидов во Рамстор, од Калиопе си купив фустанче за 3 000, башка одговараше за моите 23 години, не личев како тетка, на свадба си поминав супер, се изнаиграв.
    Дефинитивно за следната свадба ќе шијам фустан, секогаш сум во црно облечена по свадби, сега сакам нешто во друга боичка ама памет за другпат.

На maca99 и agirl17 им се допаѓа ова.
  12. srnicka24

srnicka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    44
    еве ти предлози за свадба поздрав ;)

Прикачени фајлови:

• fustan4.jpeg
      fustan4.jpeg
      Големина на фајлот:
      5 KB
      Прегледи:
      1.090
    • fustan 3.jpeg
      fustan 3.jpeg
      Големина на фајлот:
      4,5 KB
      Прегледи:
      1.090
    • fustan.jpeg
      fustan.jpeg
      Големина на фајлот:
      3,6 KB
      Прегледи:
      1.091
    • fustan5.jpeg
      fustan5.jpeg
      Големина на фајлот:
      3,7 KB
      Прегледи:
      1.090
    • fustaniiii.jpg
      fustaniiii.jpg
      Големина на фајлот:
      84,5 KB
      Прегледи:
      1.090
  13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.852
    Уффф,и јас го имам истиот проблем.Другарака ми ме задолжи за еден куп работи на нејзината свадба,сведок во матично,панделка на деверот,и замислете треба да се преслечам сигурно цел ден нема да издржам во една гардероба.Со другата другарака уште од сега се нервираме што ќе носиме.А би сакала црвено фустанче,онака нежно и елегантно,тоа за во сала.Па ќе видим што ќе биде.Ако најдам нешто згодно ќе пуштам
    А летоска бев кума и носев сукна со висок струк и кошула,ама сега баш сите имаат такви па ми се :Down: После се преслеков во панталони и лиљаково корсетче,и ми беше позгодно да се изнаиграм

14. Melanie

Melanie Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    87
    И јас сум на свадба во мај и на оваа свадба сакам да си бидам супер средена. Мислам да носам кратко, тесно фустанче а може и малку широко да биде доле како балонче, не знам зависи какво ќе најдам и сакам да биде во црвена боја. И сакам да носам убави црвени штикли. Одамна имам желба за ваква комбинација и сега сакам да си ја исполнам. Па ајде девојки и жени, ако знаете по кои продавници може да се најде нешто вакво кажувајте ! :)

15. srnicka24

srnicka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    44
    јас бев во црвено за дипломска..црвено кратко фустнче со голг грб и добра штикла... фустанчето го сошив ..и можам да кажам дека се двоев од сите...спротивниот пол не беше рамнодушен..црвеното секогаш остава впечаток... ;)

16. srnicka24

srnicka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    44
    ова ми се свиѓа као изгледа нагоре :P

Прикачени фајлови:

17. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.852
    Еве можеби нешто од овие:

Прикачени фајлови:

18. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    81
    може нешто вака:

Прикачени фајлови:

• 61919_ou_l.jpg
      61919_ou_l.jpg
      Големина на фајлот:
      13,2 KB
      Прегледи:
      810
    • 63355_ou_l.jpg
      63355_ou_l.jpg
      Големина на фајлот:
      12,4 KB
      Прегледи:
      811
    • jkk.jpg
      jkk.jpg
      Големина на фајлот:
      10,5 KB
      Прегледи:
      810
    • 23B599OLIP.jpg
      23B599OLIP.jpg
      Големина на фајлот:
      7,8 KB
      Прегледи:
      809
    • 26S671OLIP.jpg
      26S671OLIP.jpg
      Големина на фајлот:
      7,8 KB
      Прегледи:
      809
  19. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.286
    Колку сакате да се облекувате посвечено за одредени свечени пригоди како свадби, матури, некои манифестации и свечености или пак ги мразите тие моменти кога треба да одберете свечена гардароба?

Некои девојки го сакаат а некои го мразат моментот да носат фустани и самиот тој ритуал на шопинг за да се одбере "совршениот" фустан или свечена комбинација, па потоа фризура, шминка итн. се за да се има перфектен посвечен изглед. Го сакате тоа?

Најчесто даваме прилично голем кеш за нешто што само еднаш или два пати ќе гo облечеме.
    А и огромни се шансите да изгледаме ко кловн, да имаме огромна модна утка или пак не се чуствуваме убаво во таа свечена гардароба.
    Но некои девојки уживаат во сето ова, а некои едноставно ги мразат тие моменти. Па често и се облекуваат несоодветно за свечени моменти и не го почитуваат дрес кодот. Иако јас лично сметам дека кога се оди на свадба, не се оди во фармерки и патики, никако.
    Кога може речиси секоја жена да облече фустан и висока чевла, можеш и ТИ! :lol:

На Nina24 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    е сега зависи за колкава доза на свеченост зборуваме :angel:
    не сакам да бидам онака еееептен свечена, како на бал ќе одам, па и некои си светкави фустани, па детали, посебно ланче и обетки заедно |( катастрофална комбинација.
    кога е потребно да одам ептен на таква свеченост нели, на свадби, се облекувам едноставно а елегантно, со некој детал на мене (обетки, бележица, плик чанта). доволно е.
    никогаш не сум отишла на свадба во некој си миниќ и невкусно отворено деколте.
    секогаш носам некое складно фустанче, едноставно, а преубаво (по можност црно да е :lol: )
    инаку јас сум од оние кои ги нервира пробувањето на облека по бутици :lol: , значи ептен ме мрзи и ме нервира, па разгледувам само така и првото што ќе ми влезе во око го земам. и не само за фустани, за се сум таква :$
    шминката значи ми е најубавиот дел. сакам да сум убаво нашминкана, да ми бидат убаво истакнати очите, но никогаш со премногу сенка, онака фино и умерено. додуша, не знам баш сама да се шминкам со сенки и со 300 такви чуда, па затоа некој друг обично ја врши таа работа :lol:
    фризурата никогаш кичеста (некои си пунџи, локни од 60те...), онака лежерно навиткана со пегличка или само пеглана :emo:
    еве вака
    едит - на последната свадба косата ми беше скроз иста како на сликата :emo:

Прикачени фајлови: