Tешко да се одреди ама да размениме мислења и аргументи? Моето мислење: Има една сцена во Американска Пита, првиот дел, кај што една од ликовите вика ако сакаш да дознаеш со колку женски бил еден дечко подели го бројот што ќе ти го каже со три, а ако сакаш да дознаеш со колку дечки била некоја женска помножи го бројот што ќе ти го каже со три. И од мое искуство се покажало дека на исти години женските имаат повеќе партнери сменето од машките, збориме во просек секако. За мене тоа е индикатор дека женските се поневерни. Фактички значи дека додека некои машки се верни, нивните девојки си праат мераци со опасните типци. btw... погледнете го ова Мислам дека има многу вистина во оној дел кога вика: Women are basically emotionally driven: if they feel it, they do it. Then they will rationalize it to themselves later. Nothing is more meaningful, or compelling to a woman than: 1) the way she feels and 2) learning more about her inner self and having emotional realizations. http://imgur.com/Iz0odDi Прочитајте го текстот на сликата. Ме интересира вашето мислење. Дали има виситина тука?
Подеднакво исто изневеруваат и мажи и жени ,барем лично знам и такви и такви примери ама сепак мислам дека малку повеќе жените го прават првиот чекор кон неверство ,односно тие повеќе се пикаат кај што не им е место
Жените знаат како да заведат маж. А на мажите малку им треба за да тргне се наопаку. Сепак ако жените си го знаат местото, ќе има помалку неверства.
Јадни наивни мажи, kuckata dodeka ne mrdne so opaskata ne idat kucinjata po nea hhehehe... Ех бе, Македонче
Така, да си го чуваш маж ти од кучки Повеќето неверства за кои сум слушнала се паралелни врски на двајца кои се веќе во брак, значи паралелно на тоа подеднакво изневеруваат и машките и женските. Е сега, тоа што секое машко сака младо мевце #хехеИЈасЗнамВиц, па заведуваат наивни неизживеани девојчиња, тоа на страна.
Па може и ќе ви биде забавно, ама ќе се појави некоја заводница, некоја кучка ќе дигне опавчето и оп, маж како маж нема да може да одолее. И на крај, џабе ви било забавно, заради проклетата кучка пак ќе те изневери
DAngel, имаш право. Истото го кажав во темата виртуелно неверство, па ме нападнаа сите. Иако и јас мислам дека ова се случува многу често. Маж како маж ако сам не се закачи за некоја, таа него 100% Затоа немојте да мислите дека нема да ве изневерат. Да, ве сакаат, но не значи и дека нема да ве изневерат.
Така е, за сѐ се криви жените. Јас би ги забранила со закон. Женско дете - одма на буниште. Така нема да изневеруваат мажите.
Значи, сарказмот стварно да ти бил странЦки јазик. Ова инаку се од запад доаѓа. Во времето на Тито не било вака.
Мажите изневеруваат повеќе. Ама оправдано е, сепак маш е нели. Маш ми досега ме има изневерено некои 20 пати, ама јас секогаш сум му простувала и сум го пречекувала со една чаша ракија и салата кога ќе се врати од кај некоја растурикуќа, како што и доликува на една домаќинка.
Значи исто јас пошо си го знам местото во кујна секако а некогаш и во дневна и на тераса несмеам многу да мрткам со газот нели да заведувам оти нели може и да ме силуваат вака дома да си го знам местото тој секако изневерува маж е зошто да не, само жените имаат гревови на мажите се им е простено.
Човек да не може да напише нешто, а и вие ништо не разбирате изгледа што пишам јас пошто одма се залепувате за нешто шо не ви се свиѓа па си го вежбате сарказмот. Де задлабочете се у мислењето може и јас сум мислела на иронија ко сум пишела, или можеби не препознавате оти немам цитирано никого и само си залетувате за вежбање сарказам ако , ако.