Здраво, Ова ми е прва бременост. Сакам да прашам за ваши искуства за крварење после бременост. Има некој вакво искуство? Што ако е прекумерно крварење заради миоми на матката и треба подолго време да се врати во форма? Читам искуства дека крварење после бременост е премногу ризично... Поздрав
Сите различно крварат после бременост и тоа однапред не може да се знае. Затоа постојат доктори кои ќе ја следат ситуација и ќе реагираат ако недај боже има нешто. Закрепнувањето исто е различно кај секој.
Има некоја прогноза од докторите дека во случај на миоми на зидот на матката (како во мојот случај) предвидено е прекумерно крварење... Цвет88 така е, ова е за секоја бременост различно...
Форумче, бремена сум, рано ми е за пораѓај.. Сакам да прашам искуства кој што поминал со пообилни крварења. Од сега му се мислам за тоа
Незнам за од миом, но цимерката со мене крвареше премногу после пораѓајот па и дадоа инфузија и терапија што да пие по испуштање од болница.
Немаше, доста крвареше после пораѓајот и на прво станување припадна па и уклучија инфузија и после ок си беше после, но бидејќи крвната слика и била лоша баш на испуштање и кажаа што да пие дома терапија, немаше некој проблем и бебе си зимаше и во вц сама одеше после тоа супер си беше
Здраво Јас искрварев доста при пораѓај и на станување после пораѓај паднав, ми дадоа терапија и инфузија и до сабајлето спиев,аабајлето кога пробав да станам пак пак изгубив свест и ме вратија брзо во кревет, пјев многу течности,јадев благо и по некое време собрав сили да станам сама, отпрво се држев само за креветчето до мене после се пушрив прошетав до прес вц и се вратив пак, после некое време пак истото, донесоа и бебуш и си станував си ја држев, да не е лесно ама не е нешто вауу, стигнав до тоа да ми дадат трансфузија која што јас не ја прифатив од други причини се потпишав и бидејки со бебе се беше добро за 3 дена излегов. Пиев дома 2 пати по 2 торхеми поред витамин ц пре мама фолна, многу џвекло,смутиња и тоа е тоа, не се плаши, позз и дај боже да е се во ред, мисли позитивно
Здраво дали на некоја членка и се има случено скоро два месеци по пораѓај да прокрвари, свежа крв, но само еден ден, а со царски породена? Дали можеби е менструација ?
9 месеци после пораѓај а сеуште имам жолтеникав секрет без мирис. Не е обилно, ама мора со секојневни . Направен контролен преглед се е чисто. На странски форуми читам дека може да потрае се додека да добијам менструација или пак кога ќе престанам со доење. Некоја со вакво искуство? Совет некој?
Неполни 40 дена од спонтано породување прокрварев пак и осеќам благи болки ментруални. Како да знам дали е чистење или циклус? Иначе после пораѓањето крварењето ми прекина после 2 недели.