Здраво ме интетересира каква козметика препорачувате во бременоста,јас сум 10 та недела користам обична крема за лице и млеко за чистење,
Jas yште во првата бременост почнав со dr Hauschka и ептен сум задоволна.Мислам дека не постои производ (барем кај нас), што го немам користено.Се е предобро.Ги користев и во втората бременост, а продолжив и после.Сега периодов откако ставив ботокс, почнав со други козметики, со посилен antiaging ефект.Но за во бременост мислам дека не постои подобра козметика од dr Hauschka.Млеко, тоник, кремата од бадем за чистење, кремата за очи, маска, серум, и последно ми е Кремата од кајсија.
Во принцип нема некои големи ограничувања за каква козметика треба да се користи во бременост. Едино би ти рекол да не користиш ретинол и деривати на ретиноична киселина, ретиноиди и сл.
Јас користам на Новексперт, и пред бременоста бидејќи ми се погоди цела козметика, само си продолжив. Во првата бременост помалку упатена нели, прашував кој стигнев и Систина и Ремедика и матични, сите ми рекоа што сакаш користи (нели освен оние состојки што треба да се избегнуваат како ретинол на пр.)., само немој да ги јадеш.