Кристијано Роналдо дос Сантос Авеиро, роден на 5 февруари 1985 на португалскиот остров Мадеира. Познат е како Кристијано Ронално, капитен на Португалската Фудбалска Репрезентација, кој моментално игра за ФК Реал Мадрид во Шпанија,a поголем дел од својата кариера ја помина во Англискиот прволигаш ФК Манчестер Јунајтед. Тој е најскапиот фудбалер во фудбалската историја по трансферот од Манчестер Јунајтед во Реал Мадрид за £80 милиони.Во моментов тој е најплатениот фудбалер во светот со заработка од £11 милиони годишно.
Секоја чест за чоовекот.Иако е арогантен сепак е комплетен играч.И дајте ве молам Меси бил појак. Без Иниеста и Чави е НУЛА.А Роналдо и во Јунајтед можеше сам и сега во Реал.Кој што сака нека каже
Фала што не просветли дејче...Да не му го бришаше носот?Ах до кај ве води љубомората не е убаво тоа децaaaaaa ,не си ја загадувајте душата.Лошо е тоа.
Добар фудбалер, можеби е подобар од Меси не викам не, ама не е комплетен фудбалер. За комплетен фудбалер не треба да си себичен, а Роналдо ми е дефинитивно еден од најсебичните фудбалери. Он во центар на внимание и точка. Јес да морам да признам кога играше во Манчестер таа особина негова беше повеќе изразена. Откако дојде во Реал, клуб со ѕвезди, малку се стабилизира и стана подружељубив и мислам дека бројот на асистенции му е зголемен многу повеќе. Малку се смири и во однос на ароганцијата. Не стварно немам срце да речам лош фудбалер дека е, ама дека ми е на листа на најнеомилени тоа дефинитивно. Плус вкус е знам, ама освен добро тело ништо нема убаво на него. Многу ми е грд, многу, многу. Грд ѓуптин бубуљичав со грда фризура и одвратна насмевка. Се на се супер играч, ал лош непривлечен чоек! A да не ја зборам неговата нарцисоидност, која се гледа од месечината. Kласичен геј!
И мене ми е антипатичен, препотентен, себичен и лигав, не го сакам уште од кога играше во Манчестер, ама признавам дека е добар, всушност најдобар во моментот, освои Златна копачка. Меси е нула за него, а толку го форсират. Тука, во Реал Мадрид му е супер, се потполнуваат меѓусебно.
Немам ни најмала причина да бидам љубоморна. А и не паѓам толку ниско да се карам со некој кој воопшто не е вреден, како тебе!!! ЧАО!!!
Кристијано го симпатизирам уште од кога играеше за Манчестер и секогаш воздивнував кога ќе го видев на екран иако тогаш го запоставив малку фудбалот па не сум го гледала баш како игра во Манчестер но судејки по признаниата кои ги има добиено знаев дека е одличен фудбалер. Кога почна да игра за Реал го засакав уште толку и се воодушевував на неговата вештина и игра,уште се воодушевувам де . Според мене секој кој што има замерки за начинот на кои игра и кој вели дека не е добар фудбалер му љубомори или зборува на празно.100 па и повеќе гола во дресот на Реал (а за во дресот на Манчестер и да не зборувам) сигурно не се на среќа постигнати.А си има и репрезентативни успеси,како и во два од најдобрите клуба во Европа па мислам дека тоа е повеќе од доволно за да го заслужи епитетот најдобар фудбалер на денешницата.А што е убав и згоден тоа е уште еден плус. Еве некои сликички од него кој си ги имам во компјутер .
Прекрасен е ...срцка Многу ми е симпатичен Фудбалот го засакав само поради него.. Т.е поточно кажано фан сум на Реал само поради него