Што мислите за фејк профилите насекаде по интернетот.Дали сте имале,или можеби мислите да си направите,обично машките се прават женски и ловат лезбејки но и е се полесно кога сме со сокриен идентитет, ако ви е глупа темава слободно фрлете ја во канта.
Како се наоѓа време за вакви глупости? Треба предосадно да му е некому во животот или да лежи дома 24/7 па нема што да прави друго. Get a job or a hobby
Врие дркаџии со лажни профили, мажи кои се претставуваат како жени. И на Тиндер и тука на форумов. Затоа, кога флертувате со некого, за да не ве вози дека е жена, а зад профилот се крие некој психопат, пред да разменувате фотографии предложете да се слушнете анонимно на снепчет или скајп. Ако одбива или постојано има изговори, фејк е.
Многу ми праќале дик пикс од фејк профили, ме имаат следено, ми пишувале свашта Само блок и чао.Не сфаќам како им се троши време на детски работи.Ако имаш нешто да ми кажеш, пиши ми од својот профил.
Можам да разберам фејк профил поточно сокриен идентитет како тука,послободен си во се и во разговори околу секс,фетиши,фантазии и слично но да се представиш како жена,мислам дека им е премногу потребно внимание кое не го добиваат како М и го прават тоа и го добиваат како Ф сепак како и да е жално.
Некористам снепчет нит скајп,не му излегува телефонскиот број кога под предпоставка би се остварил контакт,не прашувам за себе мене ми е гајле туку повеке за безбедноста на децава на форумов и пошироко.
Не би рекол дека се сите тоа некои го прават тоа од чиста забава и некои само на нив јасни хирови и цели.
Немам ништо против. На кој како му е интересно нека си отвара по 100 профили. Не сме сите исти , но лично мене не ми пречи. И овде на форум ко ќе ми пишат лични пораки и тоа не ми пречи, слободно нека си пишуваат. Лаптопот и мобилниот ми се отворени, па често знае и маж ми да чита кој шо ми пишал , па се смееме, си правеме филм шо да му одговориме на некој , за заебанции сме у секое време спремни. Е лошото е ко ќе те вреѓа некој со дупол профил, тогаш мора на карање да свртам колку и да сум у добро расположение. А да ти одговорам на прашањето дали имам или мислам да направам - Не, стара сум , за дупол профил ќе треба да се концентрирам друг муабет да правам , а вака си терам моја шема на заебанции
Ако ти беше намерата да зборуваме за безбедност на интернет, зашо ја смести темата во секс? Плус, воведот дава поинаков вајб...
За да се заштитите од психопати на интернет, не треба да пишувате со непознати, освен ако има некој нешто да праша неповрзано со вашата приватност. Јас имам профил на Фејсбук каде што не сум анонимна и не ги прифаќам понудите за пријателство ни од оние што ги знам, а немам ништо со нив, а не пак од непознатите. Лажни (анонимни) профили имам на Инстаграм и Твитер и овде на форумот, но не за да манијачам, туку за да си ја заштитам мојата приватност.
Онака само прашав,но и фејк профилот нуди одредена заштита и безбедност без разлика на причината за која е направен.
Лажните профили на фејсбук се гледаат од небо според мене Ги игнорирам 100%, ниту ги прифаќам ниту ги одбивам нивните покани за пријателство, ниту им ги отварам пораките. Тиндер немам не знам како е таму.
Јас имам лажен профил и секој што ми се пушта во приватниот живот го додавам тука на лажниот профил па го тестирам на жалост 99% паѓаат на испитот Така да не се сите дркаџии со лажни профили
Не реков дека се сите, реков дека врие. Посебно на апликации за запознавање како Тиндер. Гледаш, и ти си имаш лажен
А добро еве, имаш лажен профил, како би ти било тебе, некој да земе слики од тебе (претпоставувам имаш слики да биде убедлив) и некој да пишува во твое име а ти да немаш појма, убаво би ти било?!
Секси женка од Полска Супер би ми било, секоја јавна слика може да биде украдена така да и моите би биле украдени ама не се замарам
На човек да му е страв да стави своја слика на интернетов, утре ден може ќе те сретне некој низ град и ќе рече ти си таа се допишуваме а ти појма немаш, страшно