Дали имате искуства со Лед маска за лице? Размислувам да се почастам за Нова година ако вреди навистина. Секоја боја има специфична функција за кожата: ЦРВЕНО СВЕТЛО : за третман против стареење и регенерација. Стимулира клетки на кожата за да произведат повеќе колаген и еластин, што резултира во поцврста и пожива текстура на кожата. Исто така, ќе ја подобри циркулацијата на крвта и ќе ја обнови оштетената кожа. ЗЕЛЕНО СВЕТЛО : го балансира тонот на кожата, го ублажува менталниот стрес, ја намалува чувствителноста на болка, ја намалува хиперпигментацијата и отокот. СИНА СВЕТЛИНА : Да се намалат акните. Се користи во клиниките за нега на кожата како решение за лекување на акни, елиминирање на акните што предизвикуваат бактерии, за да се спречат понатамошни осипувања. Испуштеното сино светло може да ја намали и активноста на лојната жлезда. Оваа терапија може да се користи во комбинација со црвено светло што го намалува воспалението често поврзано со акни. ELLолта светлина : За лекување. Има смирувачки ефект врз иритираната кожа. Се бори против црвенило и состојби како егзема и розацеа, истовремено стимулирајќи го производството на колаген. СВЕТЛИНА сина светлина: За чувствителност. Има смирувачко дејство врз повредената или оштетена кожа. Тоа помага да се намалат алергиите и нивните несакани ефекти, истовремено ефикасно ја зајакнува и десензитизира кожата. ЛУМИНА МОВ : За лимфна дренажа. Ја подобрува лимфната дренажа и имунитетот на кожата, што доведува до побрзо заздравување и детоксикација на кожата. БЕЛА СВЕТЛИНА : Длабоко продира во кожата; Го забрзува метаболизмот на кожата, ја затегнува опуштената кожа, ги намалува фините линии и брчките, ја намалува хипер-пигментацијата, го намалува воспалението и лузните. Што е ЛЕД светлосна терапија? ЛЕД-технологијата што се користи за ЛЕД-маската е иста LED технологија што ја користи НАСА и е поддржано од децениски научни истражувања. Бањите ширум светот започнаа да користат ЛЕД-светлосна терапија во последниве години поради екстремна ефикасност, а резултатите беа неверојатни! Со ЛЕД-маската, имате истите придобивки, па дури и повеќе, удобноста на вашиот дом. „ЛЕД-светлината е еден од најдобрите третмани затоа што го зголемува производството на колаген во кожата, ги намалува фините линии и брчки, го забрзува заздравувањето и ја зголемува циркулацијата за неверојатен сјај “.
^ Го гледав по рекламите кај козметичари, искрено јас не верувам во чудово, освен правилна грижа за кожата, редовно чистење ова некако ми е за неверување и пари фрлање. Може некој има убаво искуство. Која цена е? Третманите со ова беа над 2000 ден мислам, па веројатно е поскапо.
На попуст е, скоро 50 евра чини, на abouther.mk Баш ме интересираат искуства од некој кој ја користел маската. На youtube има доста позитивни рецензии...
Јас, но само при третмани во клиника, не во домашни услови и искрено не знам дали врши некаква улога.
Јас ко што знам на секоја кожа е потребна различна јачина од LED зраците и тоа може само дерматолог да го утврди. Овие маски се само cash grab.
Различни имам пробано, најчесто Hydrafacial правам секој месец, мрсна кожа имам, па затоа. Убаво изгледа, чисто лице, ама резултатот е две недели, ништо повеќе. Dermapen исто правев, ми се допаѓа за (минимално) обновување на кожата.
Имаше една јутуберка, си го мачкаше лицето со лед некое време имаше и клип. И темава ме потсети на тоа како сите се мачкате до лед и споделувате резултати.
Дали би била ефикасна? Зависи. Ако е квалитетна (што би значело и не баш евтина), со долготрајно користење, може да има некој минимален ефект. Чуда секако не прави, неминовен е процесот на стареење. Последно колку што гледав цените на квалитетните маски се 300+ долари. Сепак, ако избор правиме, професионални третмани според мене се подобра алтернатива, соодветно лице да утврди каков третман е погоден за кожата. Но, и тука се потребни долготрајни и постојани третмани за ефект, кои баш и не се така евтини, ниту па еднаш постигнат ефект не значи дека ќе е перманентен доколку се прекинат третманите.