Според мене поентата е што секако е подобро да јадеш според нејзиното мени отколку кроасан, чипс, пица, тост. А реално колку вкупно жени се придржуваат строго до програмата? Според мене 10тина жени од 1000.
Па види, ако сакаш више да бидеш физички активен, ќе те интересираат работиве што набројав. Од незагревање какви повреди се случуваат, ехе. И тоа и од вежби без тежини зборам. Јас ќе исчашев рамо за малку. А баш пошто кај Ана и слични многу често идат почетници оти не знаат од каде да почнат па ајде нели вакви програми им се некој водич, треба да знае како да ги унесе во вежбањето. Така што мојата критика не е кон тие што ѝ ја купуваат програмата демек како не знаеле стручни работи него кон тренериве.
Браво Јуле. Сакам да уплатам сега на мамафит, но немам ни јас време за вежбање, па да пробам само со исхрана да намалам кг. Кажи ми најчесто беше точна до грамажа со оброците?
Да бев, се придржував строго. Дали два пати имав чит деј. Некогаш и не јадев некои намирници, или некогаш пак место еден тост, јадев два. Ама балансирав со следен оброк. Генерално се придржував.
Јас ќе почнувам со мама фит. Знам дека има вежби и мениа на Јутуб и по разни профили…ама немам ниту време ниту желба ниту мотивација за да барам вежби или план за исхрана да правам. За тие пари ми е прифатливо некој што скоцкал се на куп и јас само на готово да користам. Колку ќе успеам со време ќе видиме
Некој да сподели искуство со Мама фит околу исхраната, дали е многу готвење... Се мислам дали пак да се уклучам на инста фит или да земам мама фит Пред година и пол бев на инста фит,не беше лошо ама не и свршено, (премногу пилешко што не обожавам)
Ај кажи нешто повеќе за инста фит. Вежбите какви се? Имаш убави резултати? Јас почнувам сега од 20ти па да знам што ме чека
Па не терав до крај со вежбите, се повредив на планк и баталив. Не беа лоши,ама ако си почетник не се ок. За почетник треба објаснување за правилно дишење на пример, нешто што е битно кај активирање на мускулите,кога да вдишеш/издишиш... Менито беше ок, некои работи не ми се допаѓаа.... Значи не сум репер хахаха
Не сум во тек ич,мпже да ми појасни некој што знае во врска со плаќањето. Имав иплатено во октомври мислам,сега за да продолжам треба да платам 890 за да се отвори трет месец или 3×890 да уплатам,не ми е јасно може е прпсто скроз ама ете
Само за месец 3 си плаќаш 690ден еднократно. А за месец 3 плус достапност на месец 1 и 2, плаќаш 990ден еднократно. Тоа 3х890 е за нови членови, коишто ќе имаат пристап до сите три месеци.
На Мамафит имаше доста готвење. Се откажав после 1 месец бидејќи со две деца, од кои едното доенче, не стигнував. Ако зготвиш, немаш време да вежбаш и обратно. Инстафит ми се гледа полесно.
Аман до толку значи време одзимало? Па не е поентата да дремеш цел ден над шпорет у кујна.. Нели Ана беше таа која божем била препознатлива по брзите оброци или пак исклучок е Мамафит.Баш за мајките требала она или нутриционистката која и ги правела програмите да даде се од себе за да им олесни највише на мајките да не губат многу време во спремање. Некако ми нема логика. А барем убави и вкусни ли беа јадењата, заситуваа? Штом се поздрави оброците супер е тоа но сепак една иста програма да им ја дава на сите безвезе е малку ко диетите што се универзални, само ај барем овие програми ако ти се погодат можеш и како начин на живот да ги практикуваш, а не само периодично. Но сепак нема ништо подобро од персонализиран план на исхрана кој е направен во склад со потребите на едно лице.
Се готви да и сите реагираа, па втор и особено трет месец беше со помачку готвење. Но прв месец е дефинитивно најдобар и највкусен. Плус речиси сите оброци за ручек, па и вечера може да ги јадат сите. Не готвеш дупло. Превкусни се, јас се уште си готвам од тој месец. Трет беше тортиљи само. Јас морав да готвам посебно за моите плус. Инста Фит трет месец не е лош, мислам оти најдобар и е.
Готово,више уплатив Ама ќе почнам следна недела не сум спремна со намирници.... Колку зготвам толку, ќе ротирам од други денови веројатно. За вежбање дур почнам ќе е зезнато ептен сум уморна од неспиење со малото ама оптимист сум
Јас на Инстафит почнав. Да, дупло јас готвев, не ми јадеа дома тоа што имав. Плус пола од намирниците не ги јадев, па проблем беше. Мамафит од Марија беше правен, другиве две се на Ана.