Најмногу ги сакам зелени тврди еве вакви А имам пробано и поховани ама дали небеа убаво направени не ми се допаднаа некако ми беа многу солени
Не ги јадам, не ми се убави. Кога „по грешка“ ке ми донесат пица со маслинки ги туркам на страна, а оние целите му ги давам на дечко ми. Еве една идеја како да ги користите за декорација Спојлер http://chasovipogotvenje.blogspot.com/2011/12/blog-post_25.html
Ги обожавам, дел ми се од секој оброк. Најмногу ги сакам зелените и кафените. Имам пробано црни, ама не ми се толку убави, горчливи ми се. Некогаш знам да си исецкам кашкавал, да си ставам маслинки и да си јадам пред телевизор. Најдобра замена за ручек Чудна работа кај мене тоа што обожавам маслинки, ама не можам да смислам маслиново масло во исхрана! Еднаш тато ми подметна наместо сончогледово, и салатата воопшто не ми беше вкусна
уфф, какво прашање па нормално дека јадам, едни од омилените ми се, највеќе зелените! и Mаслиново масло обожавам, такво јадам јас не дека има некоја разлика во калории со сончогледово, ама повкусно е и поздраво A маслинките 1маслинка=5 калории, така да јадете си ем диетални ем вкусни
Обожавам маслинки. Ги јадам сите видови, но најубави ми се тие црните, тврди што се. Е, убаво сега ми се пријадоа маслинки. А немам..
од како паметам за себе јадам маслинки(највеке црни несолени) а лани летото докторите ми препорачаа да ладам повеке маслинки оти биле корисни за цревата а згора на се ми пукаа капиларите и доагаше до крварење а со нивната помош тоа исчезна
Ги јадам и многу ги сакам. Секакви јадам, а омилени ми се црните тврди маслинки. Оние што се малку повеќе солени и собрани, меки не ми се баш најнај, ама и такви јадам.
Па ги јадам ама умерено..Особено ги сакам тие зелените со пиперче меѓу нив...мммм...Ама затоа сестра ми ги утепува коа ќе им седнеее партал ги прави..
Да можев ќе се удавев во нив! И поховани, и маринирани, и каламата, и шпански, и на пица, и во салата! Мразам кога уживањето ќе ми го прекине некоја семка, па фаворит ми се оние со пиперче во средина. Маслинки. Љубов.
Ги јадам, порано кога бев мала си ајдев маслинки и леб и се најадував комплетно, а сега со ручек ќе си апнам по енкоја, најубави ми се крупните, црни и соленки да се, баш ми се допаѓаат тие
ммм Да да - јадам! Некогаш и се прејадувам и дехидрирам после Омилени: (бидејќи немаат коска нели ) За пица ги сакам оние црните.
Многу сакам маслинки, само овие Брајт што ги сака, јас пак ич не ги сакам Не ми се вкусни. Јас сакам солени и меки! Маслинче бе, со семка пак да ја шмучкаш дур маста не и ја извадиш Е, од овие: Ги сакам на пица, во проја, зелка салата, во комбинација со сендвич или само маслинки кога штедам на калории.... и едни интегрални лепчиња (зенички со маслинки). Ги купував пред некоја година во млечниот ресторан што е кај Адвокатска- кој ти знае како се викаа, ама убавоооо е, се маслинките!