Здраво, ме мана умот да купам машина за перење мебел/тапацир/теписи, ама не знам дали вреди. Ја гледав Karcher 4001 SE, 20000 e. Скапичка ама, па за да дојдат со Кирби ми бараат преку 6000 денари за да ми ги исперат душеците, гарнитурата, столиците. Па си викам може се исплаќа да се купи една, еднаш годишно да ја користам и јас и мајка ми, еве ги парите за 2-3 години. Имате мислење? Некоја преопрака? Ја гледав оваа долу.
Цело време ми излегува на инста = rent a cleaner или така некако беше. 1500 ден е за 24 ч. Сама да ја користиш. И тоа се исплаќа, посебно ако можеш да се договориш и со некои комшии/пријатели, по пола ден на двете места.
Дали после перење приметувате разлика во вашите теписи? Моите ми се нови, пред некои 6,7 месеци ги зедов и ги дадов сега на перење, за чисти, чисти се ама после ова машинско перење не ми се допага како изгледаат. Од јачината на машината како да се расипуваат а многу ги сакам ги нема повеќе за пак исти да земам. Пред некоја година баш од оваа причина дома во двор ги перев, не дека се големи, мали се, ама ми е мачење и баш затоа почнав да ги давам на перење ама во право е мајка ми што вели дека се расипуваат од машинско перење.
Ќути, мајка ми бог да ја прости болна мислам падна кога ги виде А јас ја убедував дека ништо не им е, ќе си "легнат" Што да и кажев друго За мене идеално е сама на рака кога ќе си ги исперам.. Ама ете не секогаш може човек плус моментот дека ги земаат од стан и ги качуваат до горе.. А она на 4ти без лифт.. Ако си во можност во двор да си ги переш најубаво.. Ама ако не си, прежали ги
Најубаво на рака ама многу време одзема плус и кога треба мокри да се креваат, до лани така ги перев ама заморно е ептен. Ама изгледа ќе мора пак така..
Не, друга зедов... Фантом од Лиал ја зедов, 16000 денари. Супер е! FANTOM Carpet / Rug Cleaner (Promidi 250 CP)-- LIAL