Не наидов на ваква тема ако се дуплира избришете ја. Кога прв пат добивте менструација после породувањето? Прашање за мајките што дојат или доеле, дали ви се намали малку млекото во периодот кога добивте?
Мислам дека во Враќање во форма по породување се дискутира често ова, па може ќе спојат. Ексклузивно доење, добив на 7 месеци, следен месец пак со 5дена закаснување ама тука бев и многу болна може и од тоа да доцнеше, сега месецов ќе видам дали ќе е редовно. Апсолутно никаква разлика немав во млекото, ниту доењето ни изгледаше различно. Единствено првиот циклус ми беше ужасно болен со кетонали 2 дена преживеав, ама јас и претходно имав болни циклуси.
Добив пред некои две недели, скоро 7 месеци по породување. Ексклузивно се доиме, а периодов воведовме и ручек плус ноќе не цица последниов месец често, само еднаш или два пати, па претпоставувам тоа игра улога, што намаливме на доење. Ми траеше 3 дена, течеше сите денови како да е прв ден и имав појаки болки од вообичаено. Во однос на млекото немаше никаква разлика/промена.