Дали некој знае колку е признат овој фалкутет? Сакам да се запишам на психологија, дали има некој запишано на овај фалкутет?
Брат, „меѓународен“ е признат е сегде.... во поќе европски земји е распространет факултетот, не е само кај нас. А главното седиште му е во Русија - кај шо си имат дури и еден голем универзитетски град. И секоја година прат размена на студенти и професори со тамошниот универзитет Јас ќе се запишвам ова година таму на Психологија, и до танчина се информирав шо како е факултетот и можам да ти кажам дека е доста посолиден и постручен од државниот (спореди ги предметите), и има каде-каде поќе пракса. На државниот праксата е скоро непостоечка а тука има соработка со 150 институции од македонија кај шо се пуштат студентите на пракса - како шо ми кажа управителот ЗАДОЛЖИТЕЛНО е исполнување на пракса (најмалку) 2 месеци, со полно работно време - која е постојано надгледвана, и на која шо ако се „забушава“ ти поништуват се и мораш одново. Значи потпис така лесно земање - НЕМА. Ако си стварно она претерано заинтересирана за Психологијата, и сакаш да ја научиш како шо треба јас ти советвам да си одиш на Славјанскиот, заради две единствени причини - програмата и праксата.
Супер е, нешто слично како средно е факултетот е нов, убав, со убави простории... професорите во суштина се ок, а праксата е задолжителна секое лето ок е се на се, ако не знаеш има и пред уписите тестирања, и ако извадиш еден од најдобрите резултати земаш стипендија и се школуваш бесплатно или поефтино ако те интересира уште нешто поконкретно слободно пиши
Ако иманекоја што студира/ла вонредно насока психологија, нека пишикако е дали можи да се снајдиш и во врска со задолжителната пракса од 2 месеци со полно работно време како избалансирала ако е вработена некаде
Имав период кога после средното образование одлучив да паузирам чисто да се преслушам што би правела понатака во животот. Сакам да се запишам на психологија на приватниот Славјански во Св. Николе. Дали можеби некој има искуство и дали знате можеби каде се им се признаени дипломите? Благодарам однапред
Здраво, сакам да се запишам исто вонредно на психологија. Дали се запиша, и ако имаш некои информации да споделиш? Ти благодарам!