Разгледував и мислев да орворам ваква тема да споделуваме различни мислења...оклу чистењето и со какви крпи чистиме секојдневно ...од кај можеме да ги купиме и сл..
Никој ништо не рекол на темава? Јас си ги користам и добри ми се! Правам разлика од обична и микрофибер крпа, микрофиберот не ми ја разлетува прашината туку ја собира,после тоа истреси ја крпата и спремна за повторно користење! Од Тинекс ги земав, четири беа во паковка, сина за стакло, црвена за техника, жолта за купатило (мислам) и зелена-универзал! Всушност не се придржувам баш кон тоа секоја да ја користам според намената,туку која ми е чиста таа си ја користам,зборот ми е сите ми се универзални Единстевното што не ми се допаѓа е тоа што црвената ми пушта многу боја при перењето затоа ја одбегнувам!
Јас само со нив чистам имам од виледа и едната од кам ја зедов Најчесто ги користам за стакло и бришење прашина па после си ги перам во машина и пак се како нови
И јас имам зелена и жолта. И само нив ги користам за стакло и прашина. Најдобри ми се, не ја разлетуваат прашината, лесно се перат и се како нови.
ги користам постојано имам и за секојдневно брисенје прасина,за стакло,за под,одлицни се и никогас не оставаат траги од мали прасинки
и јас користам микрофибер крпи ,одлични се имам само бели за прашина ,убаво чистат и се перат и како нови се
Микрофибер крпи користам за бришење прашина и прозори. Прашината не бега никаде а на прозорите нема никакви траги од средството.
Крпа actifibre на Виледа, неодамна ја открив, прозорите со едно поминување се светнати, никаква трага не остава, а претходно се мачев со разни крпи и средства. Без средства, само со вода се употребува. Откритие за мене.