Форумџика на годината

Младинска картичка - Youth Card

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од злоба, 11 август 2021.

1. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    3.609
    Агенцијата за млади и спорт пред некое време ја промовираше Европската младинска картичка-Youth card.
    Станува збор за картика која обезбедува над 400 попусти во ресторани, продавници, како и одредени услуги.
    Можат да ја користат лица од 15 до 29 години и пријавивањето е бесплатно.

Можете да се пријавите на веб страната и да дознаете каде можете да ги искотистите попустите.

2. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    Катастрофа. Две години ја имам и секаде каде пробувам да ја искористам ми наоѓаат изговор зошто не може да добијам попуст. Фатив мејл да им пишувам за да видам што е проблемот и мејлот не им постои(facepalm)(facepalm)(facepalm) А пишан им е на самата картичка... Боже ме зачувај уште еден лажен проект за да се исперат пари.

На cresa-jagoda, ivanamackica и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  3. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.396
    Пробај ако можеш да си извадиш ISIC. И во македонија и во странство важи и има многу опции и места каде што може да се искористи. Особено во странство има доста попусти.

На savageu му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    1.049
    Може некој да ми објасни подетално за картицава? Отворив на веб страната да прочитам нема ништо подетално напишано...

5. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    Џабе ќе ја извадиш. Јас нигде не сум успеала да ја искористам. Мејлот што им го пишува на самата картичка воопшто не постои. Им пишав на фејсбук и нормално и таму не постојат тоест никој не ти враќа. Скроз е фејк работата и мене дури ми е страв зошто им дадов мои лични податоци и слика од мене им пратив.

6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    12.758
    Како се вади оваа ISIC?

7. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.396
    Средношколци и студенти можат да извадат ISIC младинска картичка. Мислам дека единствени кај кои може да се направи тоа во македонија се Аурора Турс, освен ако во меѓувреме не се приклучил уште некој.
    За средношколци не знам што треба, а за студенти треба потврда (или копија од потврда) за студент и мала сликичка.
    Чинеше 300денари, мислам дека сега е 400 (може и повеќе да станала во меѓувреме, навистина не знам).

8. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    Јас ја имав и така ми пропадна никогаш не ја употребив никаде. Не се ни сеќавам зошто аплицирав кога не ни се потрудив да ја користам…

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.