Модерна ја има во ЕУ, значи од соседиве во Бугарија, Грција, а подалеку и Романија, Хрватска, Словенија. Вакцина сестра на Фајзер Иста технологија, но малку полесна за транспорт.
БоцкаА.. ми рекоа дека сега за сега немаат.. А и списокот изгледа е долг со километри. Оваа ми е прва на список ако може да ја добијам ако не дај шта даш...
Кај нас овде во Грција боцкаат со Модерна , се мислев да се пријавам да ме вакцинираат со таа меѓутоа на 28 дена се става втора доза , а јас тој момент нема да бидам во Гр па не ми одговараше и се вакцинирав со Фајзер
Е таа ми е втора опција ама да видиме кога ќе ме викнат прилично рано се пријавив а ми рекоа околу 2 месеци ќе чекам
Искрено јас со Фајзер се боцнав, и таа ја сакав зашто Синофарм беше едина опција и мислев да ја одбијам ако дојдам на ред. Ама ете Фајзер се падна. Инаку Фајзер и Модерна се мРНА вкцини само што Модерна бара полесни услови за чување и транспорт, и имаш 28 дена од прва до втора доза а Фајзер 21.. Принцип је исти, све су остало нијансе. @JuLleE иста е како Фајзер.