1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобрата торта (Ultimate Cake - Off) [Disc.Travel&living]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од lolyta777, 11 март 2011.

1. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.899
    Не сретнав ваква тема, ако се повторува избришете ја или преместете ја на соодветно место..
    Имено се работи за една серија каде тројца натпреварувачи-водичи на тимови со нивната екипа во рок од 9 часа треба да направат торта која ќе биде висока мин.1,5 м, на соодветна тема, треба да има вклучено технички елементи и механизација (вртење на делови од тортата, светкање на сијалички..) и да биде вкусна. Како голем љубител на благо и торти ја следам серијава и не трепнувам додека трае...воодушевена сум од начинот на изработувањето на тортата, просто останувам без зборови кога ќе видам совршена торта и им се восхитувам на талентот...
    Слична е и емисијата Cake Boss ( на истиот канал се дава) каде типот -Бади и неговото семејство поседуваат слаткарница и исто така изработуваат торти, колачи кои ме оставаат без зборови...Дали уште некој го следи серииве...или сум единствен зависник од ваков тип на емисии :lol:

2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.652
    Најдобрата торта (Ultimate Cake - Off -Disc.Travel&living)

Јас ги следам и двете :) . Бади редовно го гледам, многу ми е оригинален и многу убави торти прави, а исто и Ultimate cake off. Само ме нервира што ова Ultimate cake off го има само еднаш неделно :( Или можеби го има и во друг термин, а јас незнам?
    Еве некој сликички од Бади и неговите торти и од Ultimate cake off
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Овие слики успеав да ги најдам, ама сепак мислам дека треба да се погледнат емисиите, за да се види колку оригинални работи можат да се направат во вид на торта.
    Јас многупати кога ги гледам си викам дека ова повеќе е уметност отколку правење на торта. Абе имаат сликари кои цртаат по тортите, скулптори....
    Се на се, вреди да се погледне :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Ajk03I4282Y
    http://www.youtube.com/watch?v=UzUUCte9p6M
    http://www.youtube.com/watch?v=gdDTUzmf ... re=related

На TS-310 и lolyta777 им се допаѓа ова.
  3. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568

ауууу,и ја сакам една ваква до таван за свадбата,само незнам како ке ја сечеме. :D
    а на која телевизија ги даваат емисиите?
    а на дисковери било не го загледав насловот на темата,многу избрзувам денеска нешо,дали дека рано станав којзнае :D

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.248
    Допаѓања:
    200.267

И јас ги следам, кога како. И двете емисии ми се интересни, поради креативноста што ја вложуваат слаткариве и претпоставувам дека ваква торта чини цело богатство (барем за наши услови). Ми се допаѓа тоа што се работи за навистина креативни луѓе, кои одбрале на ваков начин да се изразат.
    Ultimate Cake-off мислам дека има секој ден околу 16:45, но претежно се репризи, иако има и по некоја нова емисија. А Бади и неговата емисија не знам точно кога ги даваат, ама имам начекано и од нив неколку нови епизоди. Во секој случај, интересна ми е таа игра со боите и формите, посебно затоа што и самата сакам да експериментирам во кујната, со слатките, ама не би користела толку фондан колку што тие користат, едноставно не го сакам, и мислам дека не е ни вкусен за јадење. Но тие мора да користат, за да имаат форма тортите :) (веројатно).

5. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.652

Јас ги гледам на Discovery travel and living channel. Бади го има секоја вечер во 2-30, а го има и преку ден, само незнам во кои термини. Во сабота и недела го има околу 18-00h. А Ultimate cake off има во недела околу 19-00h.

6. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    500

Јас сум на Телекабел и не знам зошто ама го немам тој канал. Не знам дали воопшто го нема или пак јас го немам меморирарно. На Кејблтел го има и затоа ги гледам секогаш кај дечко ми кога ќе ги начекам. Ги обожавам. Секоја чест за креативноста и подготовката. Најмногу се воодушевив кога Бади направи торта за роденденот на сопругата, буквално ја изваја нејзината фигура и тоа во природна големина.
    Дај кажете вие што сте на Телекабел дали го имате каналов?

7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.990

Боа,Ultimate Cake Off има секој ден од 21:30 h.
    Јас секој ден ги гледам,многу ми се интересни,тортите им се прекрасни,не знам како успеваат да ги направат за 9 саати.А пак кога го имаат тој Taste Test (вкусот на тортата) леле како ми се јаде уфф. :P
    Сега се почесто ги даваат репризите,со тој стариот водител (мн.ми беше интересен),а видов баш во некои емисии има еден нов.
    И Бади често го гледам ама и тука се репризи кои сум ги гледала.
    Вчера правеше пица торта,ја направи да личи како вистинска пица,прав мајстор е Бади.
    А Твити ја сум на КејблТел го има на мене,можам и превод да си ставам. :)

На lolyta777 и BoaVista им се допаѓа ова.
  8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.346

И јас ги гледам кога ќе начекам, какви торти прават алал да им е.
    Само јас искрено не верувам дека за толку кратко време ги прават онолкави торти, ама ајде нека биде :D
    И не сфаќам, таа торта што ќе ја одберат после не се преправа, туку иста таква ја праќаат на настанот?Дека понекогаш ги бираат, а се недовршени.

9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.899

Ние имаме 3 мах пакет, терминот не сум го запазила затоа што си ги снимама епизодите и ги гледамкога имам време, сега сум на гости и користам шанса да ве читнам :lol: ќе го проверам од дома терминот и ќе пишам...Инаку фемина90, ги доправаат тортите, тоа го имам и јас приметено, баш си викав како ги праќаат недоправени. :)

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.287

Ги гледам и двете емисии иако најчесто Cake Boss ја фаќам, некако термините повеќе ми одговараат.
    А ги менуваат често термините во зависност од која сезона ја даваат, на сите шоуа на Травел енд ливинг е така.

Него 10ка, ма 100ки за надворешниот изглед на тортите, алал да им е на креативноста, на изработката, човек да се чуди како ги прават совршено фигурите ако имаат порачки во Кејк Босс посебно. Знам тука правеа за отварање на салон торта во форма на автомобил во вистинска големина, или носорог зашто беше роденден на носорогот во една зоолошка кој им е главна атракција. Торти по неколку метри. Перфекција :wasntme:

Арно ама за тоа тестото, вкусовите, како шлапаат со рацете, сечат па имаат празно место па со раце буткаат тесто во одредени вдлабнатини баш буткаат (како земја да ставаш во саксија |( ) или кај што не може убаво тесто да се нареди, па шлакаат шлагови насекаде. И класика пандишпан огромен и некој крем, па пак огромен пандишпан и крем.
    Абе ич не ми изгледаат за вкусни, ИЧ!

Само се трудат надворешно да изгледаат убаво тортите, а на вкусот и на тоа да стават некои состојки богата да е ко тортите наши ко канела ко стела... ма ЈОК! :^)

11. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277

Ееееееееј браво за темава :) Една од моите најомилени емисии покрај Cake Boss, Flip That House, While U Were Out... Всушност, по цел ден гледам Travel&living :D Што се однесува до оваа емисија, ја пратам постојано зошто постојат навистина квалитетни и креативни торти, покрај тоа, се работи за торти кои се дури и над 2 м високи, со многу детали и користење на најразлични техники. Ама сепак, некако дискутабилно ми е дека такви торти можат да се изработат за само 9 часа... Ама сепак, емисијата е супер :)

12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.899
    Може темава требаше да биде Travel&living, мене ми е еден од најомилените канали :), гледам и Jon&Kate plus 8, Body works, Take home handyman, Таке home nanny...
    Инаку и мене некако не ми се верува дека за 9 часа се прават тортиве ама ајде, така нека биде...најомилен дел ми е кога ги пренесуваат тортите до жирито, се мислам дека ќе им падне нешто од тортата :o , и ми се допаѓаат тестовите т.е предизвиците, кога еден тим треба да паузира. Кога кажуваат од што направена тортата секогаш си бирам фаворит и криво ми е ако не победи на тестот...Имам и фаворити, навивам за Ешли кога и да се натпреварува, многу ми се убави нејзините торти и Норман-едно малечко, малку феминизирано човече, тортите му се грациозни, елегантни...Се согласувам со Росонерка дека не изгледа убаво кога го буткаат тестото и кога шлакаат во оваа емисија, ама па кај Бади немам приметено такво нешто, напротив мислам дека е многу педантен, неговите торти ми изгледаат вкусни, посебно една што ја правеше со чоколаден крем и јагоди... :mm: :mm: Инаку не им го разбирам фонданот, дали се јаде или е само за обликување на тортите :^)
    Што се однесува до термините, Ultimate cake off има викендите премиерно во 21.30, а потоа репризи дават секој ден, се повторуваат епизодите, а Cake boss има секој ден од пон.до петок во 21.00ч. :)

13. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Ја гледам емисијава, понекогаш. И навистина е забавна и интересна! ;)

14. Latinna

Latinna Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    108
    Кога и да ги фатам,секогаш ги гледам!Премногу ми се интересни,особено Cake Boss и Бади со тој неговиот акцент :D .Однадвор тортите на Cake Boss се соообршени,ама затоа внатре :worried:...Пандишпан,шлапаат шлаг,фондан и толку.За разлика од Ultimate Cake Off каде што тортите се прекрасни и одвнатре и однадвор.Зошто нели нив ги оценуваат и за вкусот.
    Еве и неколку сликички -
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    Ама неколку :$ :tmi: .. :D

На TS-310 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    482
    Најчесто гледам Cake boss,некој ми има кажано дека една торта му е 1000долари.Иако се зависи до големината и незнам таму уште што.Исто така сакам да пробам една од тортите да видам дали е толку вкусна како што изгледа :?:

Иначе има и во Скопје една жена прави вакви торти,добро мислам не толку големи ама стварно се интересни а и вкусни :$

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.973
    Многу ми се јаки, ептен! Повеќе го сакам Бади, поинтересен ми е за гледање а и за слушање. Па кога ќе се изнервира, као демек пред камера. :rofl:

Баш сабајле ги гледав овие Ултимејт Кејк, ги правеа тортите со кучињата. Го запамтив еден Макс мислам беше, 3-4 пати досега победува.

Секоја чест за изработката, и колку високи... :o Повторно, на Бади ми се пооригинални и подобро изреализирани, дали затоа што има повеќе време да ги осмисли и слично. Уф, сон беше кога ја направи Сезами Стрит, и таа тортата како Кривата кула во Пиза. Мераци. :)

П.С. А има ли тема за травел енд ливинг, мојот омилен канал ?? :$

17. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    434
    го обожавам човекот :) дури и репризи гледам :D
    кој знае колку му е тешко што работи со цела фамилија

еве некои торти што ми оставија впечаток

ви текнува на оваа кога мајка му му викаше зашто мажите биле голи и кога не му даваше да ја доправи :rofl:

уникатна неветинска торта младоженецот и невестата беа исти како на тортава

Прикачени фајлови:

На TS-310 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Браво за темава! :clap:
    Навечер најчесто го гледам и двете. Супер се. :)

19. cool-girl

cool-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    160
    И двете ги гледам !Интересни се

20. TS-310

TS-310 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    37
    Cake Boss ми е интересно и поубави ми се тортите,а Ultimate Cake - Off не ми е интересно