Не можам да простам

Дискусија во 'Канта' започната од kacuska, 17 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kacuska

kacuska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите. Имам проблем кој се влече веке неколку месеци. Во брак сум веке неколку години, имам и деца. Пред некој месец маж ми доби телефонски повик, а кога го прашав кој ти се јави, рече дека го бара некој пријател. Потоа замина на деловен состанок, кој беше многу блиску до хотелот каде негови колешки од на работа беа на свадба. Кога дојде дома ми кажа дека состанокот бил многу краток, а после тоа на кратко отишол да се поздрави со нив, па дури и се сликал. Кај мене се појави напад на љубомора зошто разбрав дека една од нив го побарала на телефон за да отиде кај нив, а маж ми го избриша повикот ама прекасно зошто го видов. Ме убедуваше дека погрешно ке сватам и затоа направил така. Потоа една од нив постојано продолжи да му се пика, се наметнува да ја носи дома од работа, да оди на пауза со него, јас тоа сето го знам, а маж ми се труди да ја одбегнува. Ве молам казете како да го надминам ова и како да постапам.

2. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Аман веќе од такви жентурии што си го пикаат носот кај што не треба. Еве јас како би постапила. Ќе дојдам во контакт со неа и убаво ќе и кажам кај и е местото,па мислам женет маж алооо.Џабе ако се расправаш со маж ти, ако како што викаш тој се труди да ја одбегнува.Нема спас од такви, тие осет немаат. Мора ти нешто да преземеш. Тогаш ќе ја видиш реакцијата на маж ти, ако те напаѓа тебе што си зборела со неа, значи не му е сеедно во врска со неа, ако му дојде тоа како олеснување, може сепак му требала помош да се отараси од неа, па ќе си видиш до кај сте. Сите сме имале слични или исти ситуации,мора да покажеш заби :devil:

На femina11 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Ако мислиш дека има нешто - ондак има нешто. И не им верувајте толку на мажите слепо! Секој може да те разочара. Јас мислам дека некое време треба да го стегнеш, не у стилот да му се закачиш како пијавица, ама да пазиш што и како прави и да пробаш да му посветуваш повеќе внимание и да поминуваш повеќе време со него. Оти ако не го направиш ова, ќе имаш несакани последици како неверство.

4. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Апсотутно никако да и одиш на таа колешката од работа. Што ако е ништо? Може да му направиш на маж ти проблеми на работа. А треба да бидеш повнимателна со него. Ако нешто се случи, тој е многу повиновен од колешката. Затоа, биди внимателна и послушај го советот на Оффи.

На sesilija и Offspring им се допаѓа ова.
  5. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Е значи од вакво нешто ми се крева косата.Добро со кој ум се пикаат кај шо никој не ги бара? Иако јас не го сфаќам ни маж ти, да оди да се слика со колешки од работа кои се на свадба |( Зошто мајко божја, па ќе се видат на работа,аман до толку да не си фалат, и ова бришењето на повикот :?: .Како и да е, внимавај на него..Секогаш кога мистериозно ќе ти замине некаде прашај го каде бил, ама не биди нападна и посесивна..Онака со она нашето женско мозоче најди начин да дознаеш..А ако оваа продолжи со ова, јави и се и сржај и. Нека знае дека не си затупена домаќинка која ќе си го чека мажот и од кај швалерката и ќе му постави вечера после тоа и дека знаеш да си го браниш она што е твое.. ;)

6. suGarBaby

suGarBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    115

Јас мислам дека не треба таа да превземе мерки, туку мажот и треба да знае да ги постави границите.
    Сепак тој е женет човек и очигледно знае како и што треба да направи. Доколку не постапи како што треба тогаш значи дека и на него му одговараат тие работи! :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    Јас да сум на тво е место прво би разговарала со него да ми објасни убаво, прво зошто го избришал повикот и зошто отишол да се слика, зошто не ти кажал кој се јавил и зошто мисли дека ти погрешно би сфатила.Кај што има чад има и оган, ама и додека мачката не мрдне со опашот мачорот не оди по неа. Убаво и смирено разговарај со него, кажи му што знаеш за односот со колешката,и никако немој да се петљаш со неа, тој нека расчисти со неа, ти остани дама,немој да паѓаш ниско и како во серииве да одиш и да си кубете коси.
    Вие меѓусебно разговарајте со сопругот и пробајте повеќе да си верувате.

8. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    ја на твое место ни у најлуд сон не би се летнала да се расправам со неа.едноставно не пагам на толку ниско ниво и крај.
    ке се обидеш да си го средиш тоа со сопругот.мирно и разумно.за се има објаснување-барај да ти објасни.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kacuska

kacuska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    4
    Фала за советите.

10. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    Не си единствена со овој проблем,
    скоро 60% од двојките имаат ист проблем со твојот,
    на некои мажи не треба да им се верува, оти мислам дека и без да сака он, не може!
    и на него му е ќејф па иде, да не сака тој да прави проблеми дома, нема да оди никаде, ни да се види, ни да се слика итн.

Затоа биди умна, прати го во смисла на повици, пораки, излегувања...да не дојде до нешто посериозно!

11. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    хммм...според мене немаш многу кај да мрдаш...имаш деца ..кои ве поврзваат..тука то ти е проблемот...ама ако нема каде сепак 21 век сме...подобро да си сама отколку со некој шо те изневерва и те прај будала...
    е сега прво и основно ти е да најдиш докази дека тој те изневерва...знам дека е тешко..ама без то не можиш да докажиш а и не е лесно да се разделиш од некој со кој си во брак и имаш деца...сепак мислам дека ке пронајдиш вистински начин за да го дознајш сето то..
    а заклучок од сето ова е дека ако мажот ти те изневерва...немој да го губиш достоинството и да останиш со него...колку и да вели дека нема да се повтори и да се оправдува,...то се само зборој далеку од реалноста...4оек кога прај некоја работа ке ја напрај и друг пат...и лугето никогаш не се менваат !!! освен кон полошо..то е факт
    на тебе останва за по4еток да разговараш со него...само шо според мене мислам дека и да те изневерва никогаш нема да ти признај освен ако не му докажиш...така да со муабети ти е само губење време...јас мислам дека треба малку да глумиш пред него како демек се е ок ...а во мегувреме да истражиш малку појке ...постапувај мудро и никако немој да стапиш во директен контакт со таа колешката од работа :x позз и срекно :) п.с пиши како се одвиваат работите ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.