Здраво имам 20 години и никогаш до сега не сум имал девојка, цел живот се осеќам празно иако имам многу пријатели и контакти со луѓе.Проблемот е тоа што сакам да најдам некој соодветен од спротивниот пол со кој што ќе можам емотивно,емоционално да се исполнам просто речено ми фали некој со кој што ќе можам за прв пат во животот да осетам љубов.Живеам во мал град и до сега не сум ја сретнал личноста што одговара со мојот карактер во смисла не размислува зрело , се пали на безсмислени работи во животот и сл.Исто така не можам да стапам во контакт со некоја која што претходно немала сексуален однос а пак да не зборувам за дечко.Јас до сега не сум имал сексуално искуство и не знам ни како да се бакнувам и затоа тоа ми прави една голема пречка која што не можам да ја надминам ама мислам дека тоа до сега било подобро за мене.Сексот како физиолошка потреба воопшто не ми е битен лично кога би било прашање за моја врска,сакам само да се запознаам и заљубам во некоја и да останеме заедно засекогаш.Но како поминува времето секој ден се повеќе и повеќе губам надеж и затоа го напишав и ова макар да ми биде полесно некој временски период.Пишете некои ваши мислења ќе ми значат премногу .
Абе фати си девојка и не поставувај такви критериуми, и да најдеш таква личност сигурен си дека нема да излези некој „ недостаток" на личноста каква ти што си ја замислуваш.
Пред да поставувате критериуми кога барате девојка, размислете кои критериуми ги исполнувате вие. Додуша маж ко маж, секогаш ќе мисли дека ги исполнува сите. Како и да е, мислам дека на 20 години премногу се замараш со глупости. Единствените препреки се кај тебе во глава.
Постов ми прави една паралела со барање работа. Она кога имаме човек што нема работно искуство, а притоа различни работни позиции одбива само затоа што си има зацртано dream job и не сака за ништо друго да слушне. Арно ама, за тој dream job потребно е бесценето претходно искуство. Како да се работи под притисок, како да се има одлична комуникација со колеги, како да се поставиш, како да бидеш ефикасен итн. Ова е нешто што се стекнува со претходни работни искуства. Ако некако ја фатиш таа dream job, а претходно немаш искуство, големи се шансите да ти дојде премногу, да упрскаш работа и да не напредуваш соодветно. Со тоа што целиш само кон некоја што ти си ја замислуваш ко идеална, а не држиш отворен ум за други девојки, си влегуваш во еден vicious cycle каде што годините идат, неискуството се таложи, па шансите се намалуваат за тој совршен партнер. Дури и некако да ја начекаш и да бидне нешто, премногу грешки ќе направиш од неискуство и можеш да ја изгубиш. Затоа не се обврзувај за идеална личност, дај си шанса и со други луѓе.
Мислам дека си премногу строг кон себе и кон другите. Не биле сериозни. Ти си бил. Од таму, не даваш шанса да видиш шо ќе осетиш оти размислувањето те блокира. 20 имаш ти, а и врсниците. До вчера бевте деца. Однесувајте се така дур можите. Ако не дајш шанса да запознајш некој подобро, нема да видиш шо има под површната несериозност. Сите сме како кромиди, со многу слоеви. И како отпакуваме поќе плачиме. Ау кринџ муабетов.
Ако мора да е без сексуално "искуство" или дечко тогаш нема да ја најдеш никогаш. Си заборавил да пишеш и да се нема ни бакнато до сега. Купи кондоми, напиј се две три чашки и ќе го скршиш мразот.
20 години имаш а не 60. Немора секој прв пат да фати женска/дечко уште на 15. Немој да поставуваш критериуми, дали имале или немале односи пред тебе, тоа е нивна лична работа. Тоа е исто како женските да речат јас неќам некој неискусен што никогаш немал женска. Нема да ти се допадне тоа нели? Излегувај почесто, запознавај се со нови личности...И не очекувај дека баш од прва ќе ја сретнеш идеалната, можеби ќе треба да смениш повеќе девојки пред да се случи тоа.
eh da ne imase 20 godini jas ke izlezev so tebe,ke si najdis ne gubi nadez,i so se 20 godini dete si uste,a za baknuvanje ke naucis ne e nekoja filozofija,a za sex pa da ne zborame,se prirodno ke si odi.kisssss
20 години, уште немаш женска, не си се ни бакнал до сега, згора на тоа бараш невина, па уште и за заедно да останете засекогаш... Море дете фати проживеј и отварај очи, вака ако размислуваш сега уште многу долго ќе си сам... 20 си не 50....
Не те разбирам што бараш? Личност што одговара на твоите карактерни особини за да створиш емотивна поврзаност или да не е скината? Ако го бараш второво веќе купи си невеста. Имаш 20 години, искористи го ова време да го искусиш животот што можно повише. Најди некоја бар колку да кажеш си бил со некоја за понатаму кога ќе бидеш со правилната ќе знаеш од претходно искуство како да дејствуваш. Ако ја чекаш правилната уште од сега, ќе ја дочекаш.
Друже уживај, има време кога да се нервираш. И нема што да бараш, излевај, шетај, дружи се и ќе биде, нема ни да приметиш кога ќе летнеш во облаци. Али полека по крајче, не се залетувај да не ја исплашиш да ти побегне, па да те читаме во љубовни проблеми и што би и кажал. Гуд лак.
Imas kvaliteti sto za zhal mnozinstvoto devojki ne gi cenat denes. Gledam deka si moralen i ispraven decko jas bi ti preporacal da si baras devojka na tvoja frekfencija sto delite isti vrednosti i stavovi ne mora bash da bide nevina malce e tesko toa da se najde denes ama gore dolu pozelno e da delite slicni razmislvanja i pogledi na zivotot. Bidi selektiven i otvori gi ocite dobro bidejki lesno mozes da se izgoris ako nelatas na nekoja sto ne razmisluva kako tebe i da zavrsis so skrseno srce. Devojkite najcesto znaat da povredat dobri i emotivni momci kako tebe taka da se ostanato osven da si najdes nekoja slicna na tebe bi bilo pogubno za tebe. P. S ne si stavaj na srce i ne si stvaraj kompleksi za toa sto nemas dovolno iskustvo ne si ti vinoven sto 90% od mladinata denes se nemoralni i ne znaat da cenat vistinski vrednosti