Форумџика на годината

Не сум имал девојка до сега

Дискусија во 'Сингл' започната од Red Cloak 777, 17 ноември 2022.

1. Red Cloak 777

Red Cloak 777 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво имам 20 години и никогаш до сега не сум имал девојка, цел живот се осеќам празно иако имам многу пријатели и контакти со луѓе.Проблемот е тоа што сакам да најдам некој соодветен од спротивниот пол со кој што ќе можам емотивно,емоционално да се исполнам просто речено ми фали некој со кој што ќе можам за прв пат во животот да осетам љубов.Живеам во мал град и до сега не сум ја сретнал личноста што одговара со мојот карактер во смисла не размислува зрело , се пали на безсмислени работи во животот и сл.Исто така не можам да стапам во контакт со некоја која што претходно немала сексуален однос а пак да не зборувам за дечко.Јас до сега не сум имал сексуално искуство и не знам ни како да се бакнувам и затоа тоа ми прави една голема пречка која што не можам да ја надминам ама мислам дека тоа до сега било подобро за мене.Сексот како физиолошка потреба воопшто не ми е битен лично кога би било прашање за моја врска,сакам само да се запознаам и заљубам во некоја и да останеме заедно засекогаш.Но како поминува времето секој ден се повеќе и повеќе губам надеж и затоа го напишав и ова макар да ми биде полесно некој временски период.Пишете некои ваши мислења ќе ми значат премногу :l:.

Последна измена: 17 ноември 2022
  2. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    7.979
    Najdi si devojka.

На Minionn и Luciferka им се допаѓа ова.
  3. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Абе фати си девојка и не поставувај такви критериуми, и да најдеш таква личност сигурен си дека нема да излези некој „ недостаток" на личноста каква ти што си ја замислуваш.

На Mart1na, Cringe и Ketchup им се допаѓа ова.
  4. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Пред да поставувате критериуми кога барате девојка, размислете кои критериуми ги исполнувате вие. Додуша маж ко маж, секогаш ќе мисли дека ги исполнува сите. :D

Како и да е, мислам дека на 20 години премногу се замараш со глупости. Единствените препреки се кај тебе во глава.

На Nikolina35, Alex.T, sweet-cherry и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.657
    Допаѓања:
    39.466
    Пресели се.

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Polska.Win

Polska.Win Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    129
    Сега треба некоја да си рече леле каков фин дечко одамна ваков барам.Добра финта али проѕирна

На Camille84, Цунами, злоба и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    394
    Постов ми прави една паралела со барање работа. Она кога имаме човек што нема работно искуство, а притоа различни работни позиции одбива само затоа што си има зацртано dream job и не сака за ништо друго да слушне. Арно ама, за тој dream job потребно е бесценето претходно искуство. Како да се работи под притисок, како да се има одлична комуникација со колеги, како да се поставиш, како да бидеш ефикасен итн. Ова е нешто што се стекнува со претходни работни искуства. Ако некако ја фатиш таа dream job, а претходно немаш искуство, големи се шансите да ти дојде премногу, да упрскаш работа и да не напредуваш соодветно.

Со тоа што целиш само кон некоја што ти си ја замислуваш ко идеална, а не држиш отворен ум за други девојки, си влегуваш во еден vicious cycle каде што годините идат, неискуството се таложи, па шансите се намалуваат за тој совршен партнер. Дури и некако да ја начекаш и да бидне нешто, премногу грешки ќе направиш од неискуство и можеш да ја изгубиш. Затоа не се обврзувај за идеална личност, дај си шанса и со други луѓе.

На IRBBB, lovestoneddd, Цунами и 12 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.782
    Допаѓања:
    169.594
    :D

Мислам дека си премногу строг кон себе и кон другите. Не биле сериозни. Ти си бил. Од таму, не даваш шанса да видиш шо ќе осетиш оти размислувањето те блокира. 20 имаш ти, а и врсниците. До вчера бевте деца. Однесувајте се така дур можите. Ако не дајш шанса да запознајш некој подобро, нема да видиш шо има под површната несериозност. Сите сме како кромиди, со многу слоеви. И како отпакуваме поќе плачиме. Ау кринџ муабетов. :D

На IRBBB, sweet-cherry, Ajronmen и 17 други им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    Ако мора да е без сексуално "искуство" или дечко тогаш нема да ја најдеш никогаш. Си заборавил да пишеш и да се нема ни бакнато до сега.
    Купи кондоми, напиј се две три чашки и ќе го скршиш мразот.

На Cringe, Mikha4, Stark и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    20 години имаш а не 60. Немора секој прв пат да фати женска/дечко уште на 15. Немој да поставуваш критериуми, дали имале или немале односи пред тебе, тоа е нивна лична работа. Тоа е исто како женските да речат јас неќам некој неискусен што никогаш немал женска. Нема да ти се допадне тоа нели? Излегувај почесто, запознавај се со нови личности...И не очекувај дека баш од прва ќе ја сретнеш идеалната, можеби ќе треба да смениш повеќе девојки пред да се случи тоа.

На Nikolina35, Meddy, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    457

На browneyes_, Cringe и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  12. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.474
    eh da ne imase 20 godini jas ke izlezev so tebe,ke si najdis ne gubi nadez,i so se 20 godini dete si uste,a za baknuvanje ke naucis ne e nekoja filozofija,a za sex pa da ne zborame,se prirodno ke si odi.kisssss

На Avionka, Meddy и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  13. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.285
    Ќе си биде, се по ред па и тоа со Господ напред.

На Red Cloak 777 и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  14. New live

New live Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2022
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    504
    20 години, уште немаш женска, не си се ни бакнал до сега, згора на тоа бараш невина, па уште и за заедно да останете засекогаш...
    Море дете фати проживеј и отварај очи, вака ако размислуваш сега уште многу долго ќе си сам... 20 си не 50....

На Nikolina35, Meddy, Guns N` Roses и 3 други им се допаѓа ова.
  15. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    3.609
    Не те разбирам што бараш? Личност што одговара на твоите карактерни особини за да створиш емотивна поврзаност или да не е скината? Ако го бараш второво веќе купи си невеста.
    Имаш 20 години, искористи го ова време да го искусиш животот што можно повише. Најди некоја бар колку да кажеш си бил со некоја за понатаму кога ќе бидеш со правилната ќе знаеш од претходно искуство како да дејствуваш. Ако ја чекаш правилната уште од сега, ќе ја дочекаш.

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Red Cloak 777

Се зачлени на:
    17 ноември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Фала ти што одвои време да одговориш како и на сите погоре, го ценам вашето мислење, убава вечер

На Dayandnight му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Друже уживај, има време кога да се нервираш. И нема што да бараш, излевај, шетај, дружи се и ќе биде, нема ни да приметиш кога ќе летнеш во облаци. Али полека по крајче, не се залетувај да не ја исплашиш да ти побегне, па да те читаме во љубовни проблеми и што би и кажал. Гуд лак.

На Minionn и Anie93 им се допаѓа ова.
  18. Red Cloak 777

Се зачлени на:
    17 ноември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    хахаха thanks bro уживај се си е тоа на место, peace

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Вака ако продужиш да размислуваш..
    Црно ти се пишува на љубовен план

На злоба, New live и Directioner005 им се допаѓа ова.
  20. Bouncing Joy

Bouncing Joy Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    149
    Imas kvaliteti sto za zhal mnozinstvoto devojki ne gi cenat denes. Gledam deka si moralen i ispraven decko jas bi ti preporacal da si baras devojka na tvoja frekfencija sto delite isti vrednosti i stavovi ne mora bash da bide nevina malce e tesko toa da se najde denes ama gore dolu pozelno e da delite slicni razmislvanja i pogledi na zivotot. Bidi selektiven i otvori gi ocite dobro bidejki lesno mozes da se izgoris ako nelatas na nekoja sto ne razmisluva kako tebe i da zavrsis so skrseno srce. Devojkite najcesto znaat da povredat dobri i emotivni momci kako tebe taka da se ostanato osven da si najdes nekoja slicna na tebe bi bilo pogubno za tebe.

P. S ne si stavaj na srce i ne si stvaraj kompleksi za toa sto nemas dovolno iskustvo ne si ti vinoven sto 90% od mladinata denes se nemoralni i ne znaat da cenat vistinski vrednosti