Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Никотин

Дискусија во 'Алтернативна медицина' започната од kakojebitiljep, 12 септември 2020.

1. kakojebitiljep

kakojebitiljep Нов член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, би сакала некој кој имал искуство со рани на непцето да го сподели со мене и да ме извести колку е никотинот штетен во врска со заздравувањето со истите

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    кажете чај за чистење бели дробови од никотин?
    Знам, не е чај, али во мед се става ореви и се јаде сабајчеки по една лажица.
    И на фб гледам едно Potestar го рекламираат
    некој?

3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.627
    Допаѓања:
    39.232
    Единствено нешто легитимно за чистење на бели дробови е престанување со пушење.

4. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    298
    Здраво на сите.
    Имам прашање за маж ми кој нагло ги остави цигарите пред 2 год и по неколку месеци почна да кива и носот да му тече, особено насабајле.
    Испита крв за алергии и тестот ме покажа дека е алергичен на нешто. Неодамна некој пријател доктор му кажал дека најверојатно го исфрла никотинот од организмот, па затоа и ваква реакција.

Помислуваме и да не требало да ги намали па да ги откаже за да не е некој шок на организмот…

На интернет нема некои релевантни истражувања за ова и лек, па ме интересира што може да се прави околу овој проблем.