Инспирација:тема„Како да не јадам толку благо?!“ Идеја:нискокалорични а вкусни десерти[благи ствари]. Па давајте идеја за нискокалорични десерти, слатки етц.
Нискокалорични&Вкусни... Темно чоколадо! Она Алпико е убаво а и на Краш чоколадото со голем процент на какао. Може ако ве фати криза да изедете и 100 грама. Ова ми е од нутриционист
Нискокалорични&Вкусни... како што гледам нема одговори значи дека тешко ем нискокалорични ем вкусни ем благи незнам и за тоа чоколадото јес да е здраво ама нискокалорично тешко.......можи има ај ако знае некој и јас барам ваква работа
Нискокалорични&Вкусни... Мед, по малку, ама и те како заблажува, освен што е вкусен,ЗДРАВ ако се користи правилно може и да слабееш со него
Нискокалорични&Вкусни... Јас за вакви не сум слушнала.Секогаш висококалоричните ќе бидат повкусни и попримамливи.А темното чоколадо има речиси исто калории со обичното.
Нискокалорични&Вкусни... Можеби е така да не ве лажам ама ви го пишав највеќе пошто кога се хранев според нутриционист ми даваше во кризите ми ПМС-овски по 300 грама такво чоколадо Оди па изеди го да те видам
Нискокалорични&Вкусни... Добро кажал некој, се што е грозно е здраво а се што е вкусно е нездраво Да не бидам оф топик, мислам дека чоколадните бананки се
Нискокалорични&Вкусни... абе у принцип ако јадеш умерено нема зошто и да ги броиш калорите јас понекогаш се забравам со јадењето и кога сакам нешто благо си апнувам по една рум плочка или оние од виталиа со мусли што се мислам не се толку калорични барем сега има секаква храна
Луѓе, сладоледот Твистер, оној овошниот, има многу малку калории, не знам точно колку беа, некаде околу 100 калории во целиот сладолед! Повеќе калории ќе внесиш ако испиеш една чаша сок, или ако изедеш една поголема банана
Муслите од Виталија ми се премногу вкусни, не е потребно да се мешаат со млеко или јогурт, можат и да се грицкаат само. Ги препорачувам тие со лешници и јаболко. Ем малку калории, ем здраво и вкусно
Да и јас забележав дека има околу 100 калори, дури не ми се ни веруваше. И јас често си го јадам, многу ми е убав, а и ете малку калории има. И да си прашам јас како се прави домашен шејк со јагоди, да си направам еден за вечер?
1 лажичка кафеав шеќер може и обичен 200мл. јогурт 250 грама јагоди Ова може во блендер или предходно изгмечени јагоди да се стават во јогуртот
За житарките [мусли] од Виталија, па мислам дека и не се толку малку калорични, во однос дека 3 големи лажици има околу 150-60 калории. Повеќе ќе се заситеме од сладолед пример Чашавко јагода или чоколадо [139-166 калории].
(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат http://sitnoseckano.blogspot.com/2010/0 ... -cake.html еве едно рецептче...целиот колач е вкупно максимум 2000калории, а од неа излегуваат 8 огромни парчиња... преубав е колачов...кога го служев на гости, не ми веруваа дека е посен, без зејтин!
Еве ви уште еден нискокалоричен сладок рецепт.Важам за опасен мафиноправач,повеќе ги сакам солени,ама и благите во пмс вршат голема работа. http://sitnoseckano.blogspot.com/2010/0 ... ffins.html
да, оцетот треба да е балсамик, бидејќи сочноста/тајната на колачот била во комбинацијата на оцетот и содата... да, блогов е закон, а јас гоолем обожавател