Форумџика на годината

Омилени производи во лето?

Дискусија во 'Тело' започната од Elence93, 6 јули 2015.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    5.201
    Без кои производи за лице, тело и коса не можете да ги поминете жешките денови? :sun:

2. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Ниедно годишно време,а особено лето,не можам да си замислам без овие
    images (4).jpg download (1).jpg Balea Cocos & Nectarine deodorant.jpg 24244a_1376383266.jpg download.jpg banner-blackup.jpg

На Ctete, rainbowec и angelche16 им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.406
    Еве ги и моите омилени производи во лето
    1. [​IMG]
    2.[​IMG]
    3. [​IMG]
    4.[​IMG]
    5.[​IMG]

На Ctete, Salome, AnGeL4e009 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    само оние Black Up за сончање што се. Спрејот и млекото :)

5. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    99
    Koritsakii od kaj ti e ova 3toto i dali e ubavo.. Sakam nekoe mleko sprejce za telo da si zemam sho ubavo mirisa i ubavo li ee?

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.406

Blady oвa е oд Гр пoтoчнo oд The body shop, oвие прoизвoди ги немa вo мк се уште. Инaку е мн убaвo, мирисa кaкo свежи јaгoди 100мл гo земaв 10 еврa нo не трaе мнoгу сепaк е спреј зa телo:) имa нa избoр мн мириси , a тaкoв мирис кo штo бaрaш види дa не имaaт вo кoсмo :)

7. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

На Ctete, AnGeL4e009, rainbowec и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. tockaAa.

tockaAa. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    256
    4_neutrogena-clear-face-sunscreen.jpg 2246798.jpg images (1).jpg marylou_productshot.jpg yZ65bXa.jpg Nivea-Anti-Perspirant-150ml-Double-Effect-for-Women-Deo-Spray-5oz_main-1.jpg еве ги и моите :inlove:

На Ctete, AnGeL4e009, rainbowec и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    [​IMG] [​IMG]

Неизбежни козметички средства во летниот период :)

На AnGeL4e009 и mims-89 им се допаѓа ова.
  10. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    solaire-emulsion-spf-50.png coconut-oil.png V322631.jpg item_XL_7304546_5654934.jpg
    :)

На Ctete, Jordanovska-K, AnGeL4e009 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.092

На Ctete, AnGeL4e009, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ModernMuse

ModernMuse Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    504

На Jordanovska-K, Salome, rainbowec и 4 други им се допаѓа ова.
  13. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477

На Ctete, Jordanovska-K, Salome и 7 други им се допаѓа ова.
  14. stela22

stela22 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    23
    KO so odam sekojdnevno naplaza bez krem za soncanje I krem za telo letovo ne bi mozela da go zamislam

15. Kimey

Kimey Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    84
    Black Up :l: Nivea..:l: (y)(y)

16. gumicka

gumicka Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    33
    За коса
    1.шампон
    овој шампон е против првут и доста ја омекнува косата и убаво мириса

2.балсам за коса

многу сјај и дава на косата иако е за нормална коса ми е погоден

3.маска за коса
    еднаш неделно обавезно ја ставам
    4.третман за коса
    многу сјај и дава на косата третманов и прекрасно мириса

За тело
    1.гел за туширање
    nivea telo.jpg
    2.лосион за тело
    naturals05.png
    3.антипреспирант Dove-Silk-Dry-Antiperspirant-Deodorant-Spray-10539.jpg

На Ctete, Salome, AnGeL4e009 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.769
    Ова лето:
    Убаво маслен и убаво ми мириса, во принцип Авон не го почитувам, со исклучоци кои ги прават по кикс, а не по намера. Планет спа ми се без исклучок секогаш супер и не е само овој производ за летово.

Убаво мирисаат. Кремата е лесна, за кожа како мојата е супер, гел формула е и има ситни светки што рефлектираат и делува како да е изедначен тенот. Маскава хидрира, но не масти и прави благ пилинг и ги осветлува несовршеностите. Кој знае што се не има во нив, но мене летово ми се супер.
    Во принцип ги сакам сите производи за сончање на Гарние. Мирисот им е супер, немам никаква реакција од нив. Ова конкретно, не мрси, ама прави предобар филм на кожата и убав сјај. Предобар мирис, да не се повторувам, што би рекла другарка ми - ми мириса на оние твоите - што во превод значи, баш како своина, нешто што го дефинирам како вкус за мириси. Заедно со дав кремата за тело ми се вонвременски мириси што ги обожавам.

Летово со спрејовиве се опседнав... Сепак овој пред Aqua kiss-от, ама не знам и двата, ми се меша не можам да се одлучам. Ама сепак овој ми е евергрин.

На Ctete, Jordanovska-K, AnGeL4e009 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво, еве ги дефинитивно моите омилени и неопходни производи за ова лето

Моите 5 омилени производи за ова лето

1. Флуид за сончање на Gamarde SPF 50

Дефинитивно бр. 1 производ за заштита од сонцето ова лето. Просто го обожавам. Овој флуид е 100% составен од физички филтри, не ја масти кожата и одлично заштитува од UVA и UVB зраците. Има прекрасен летен мирис, потесетува на плажа и што е најважно не остава бела трага на кожата (со оглед на тоа што има само физички филтри кои се минерали во прав). Одличен е како подлога за шминка, а слободно може да го употребуваат и дечиња и бебиња. Јас го користам секојдневно како заштита од сонцето и врз него слободно ставам пудра која перфектно стои цел ден на лицето. Со оглед на тоа што имам светол тен, секогаш одбирам фактор 50 и може да ви кажам дека еве трет месец како го користам и кожата ми е префектно заштитена преку текот на целиот ден. Доколку сте веќе потемнети од сонцето или пак имате природно потемен тен, може да одберете и фактор 30. Производот е природен и органски, како и сите производи од линијата на Gamard.

2. Пудра за лице на Dr. Hauschka

Оваа пудра е создадена за во лето. Иако содржи прекрасни масла како кокосово и макадамија, оваа пудра воопшто не масти , не ги запушува порите, не ја отежнува кожата и дава прекрасен природен изглед. Не покрива многу, во смисла не претставува маска на лицето, туку доста нежно ги прикрива недостатоците и дава свеж изглед на кожата. Ја има во 5 нијанси. Јас ја користам нијансата бр. 2 која не е ни многу светла ни многу темна, еден вид на златна средина. Комплетно е природна и органска (како и целата колекција).

3. Деодоранс рол он на Gamarde

Летно време потењето е зголемено поради високите температури, и од неопходна важност е добрата и сигурна заштита и неутрализација на непријатните мириси. Во последно време зависник сум од деодорансот на Gamarde со мирис на цвеќе кој е без алуминиум и не ја запушува кожата под пазувите, ја остава да дише, а го неутрализира лошиот мирис. Може слободно да го нанесете онолку пати колку што имате потреба во текот на денот и да уживате во вашата 100% природна, здрава, органска и сигурна заштита во топлите летни денови.

4. Путер за коса на Alverde

Овој путер за коса е дефинитивно must have за ова лето. Фантастично ја негува и храни косата, благодарение на маслата во самиот производ. Не ја масти косата, и дава висок сјај и неверојатна мекост на самото влакно. Косата полесно се расчешлува и едноставно е полна со живост, која и те како ни е потребна ова лето кога сонцето не е баш и најголем пријател на самата коса. Се користи на два начини како третман за коса и како серум за оштетени врвови.

5. Термална вода на Gamarde

Замислете колку е убаво да имаме секогаш свежа и навлажнета кожа дури и во лето кога температурите се високи. Ете тука доаѓа на помош чистата термална вода од марката Gamarde. Оваа термална вода (името доаѓа од изворот Gamarde во Франција) е богата со сулфур и призната е од француската академија за медицина како една од најлековитите води во Франција екстремно богата со сулфур. Одлично ја смирува кожата, ги спречува евентуалните иритации и црвенила и прави нашата кожа да блеска од здравје и убавина. Јас ја користам и по неколку пати во текот на денот, па дури и врз шминка. Едноставно ги испраскувам лицето, вратот и деколтето, и мојата кожа е повторно навлажнета и хидрирана.

.

На bubac, Ctete, LittlePinky и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Љупка :)

Љупка :) Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Значи без овие неможам да функционирам :)

Прикачени фајлови:

На Ctete, Salome и rainbowec им се допаѓа ова.
  20. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    1. Natural Wealth Beta-Carotene
    Неколку години по ред пијам витамини бета каротен и дефинитивно ми се број еден производ без кој не можам да го поминам летото. Претходните години ги пиев исклучиво неколку дена пред одмор и додека сум изложена на сонце само заради тоа што бев пушач и во комбинација се многу штетни, но бидејќи престанав со оваа лоша навика после нова година ова лето почнав со нив уште од Мај и ги пијам секојдневно. Многу полесно се поцрнува, бојата се задржува многу подолго, го нема она лошо лупење и кожата буквално сјае.
    2. Vaseline spray moisturizer
    Многу ми е мака што кај нас ги нема овие спрејови ма да си обезбедив добра залиха за цело лето. Мирисот е нежен и пријатен, дава супер свежина и влажност на кожата и супер брзо се нанесува.

3. Aura highlighter

Од шминка за летно време омилено ми е хајлајтер и нема шанси да поминам без тоа. Ги имам двата на Аура и си ги користам најизменично за акцентирање на горниот дел од образите, делот под веѓите, внатрешниот дел од окото и врвот на носот.

На Ctete, soncicko, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.