Здраво на сите,имам прашање кое незнам веќе колку доктори лажат. Која е надобрата оптика за да се порверат очите? Доколку имате чуено за страбизам,дали се лекува,дали беше некој опериран или без операција? Ми кажуваат дека не требало операција наредниот месец дека требало,докторот ме лаже само да менам очила до очила без диоптер. Еднаш ми кажува со некои вежби. Ве молам помогнете ми да знам што да направам,колку ќе ме кошта оваа операција за страбизам? Имам чуено дека и по операцијата пак е исто?
А во кои Клиники се прави ласерска операција за корекција на диоптријата, те. веќе да не носам очила / леќи ? И цена за процедурата ?
Ти препорачувам да направиш преглед во Систина кај д-р Билјана Костовска и таа ќе ти каже се најреално, дури помага да добиеш попуст или да платиш на рати. Имав пример во фамилијата, никој не се нафаќаше да оперира или не гарантираа успешна операција, немаше кај не прашаа. Билјана оперираше без никаков проблем, и тоа гарантираше 100% дека ќе биде се како што треба, и така испадна. И да не решиш да се оперираш оди на консултации.
Како што сфатив @Blackouttheworld праша за страбизам дали се поправа со вежби или мора операција. И мене ме интересира истото. Јас на две места се обратив, ми велат дека не е страбизам, само "мрзливо око" и не ми даваат никаков совет како да го решам, а премногу ми смета затоа што како што поминува време се повеќе ми се искривуваат очите и решена сум било што да направам само да ги вратам во нормала, ама никој не ми кажува како..
другарке ако сакаш де прашај за тебе колку ќе ти бараат на едно око,страбизам,доколку имаш број од сиситна или некоја блиска таму,може ли да го дадеш ??
Немам направено операција, тоа прашувам дали некој има искуство, дали може без операција да се среди проблемот..
Никој неможи да ти гарантира ништо затоа што кај секој е различно окото..2ро ти потпишваш документ дека болницата и докторот не превземаат одговорност доколку не излези како што е предвидено, но за се има решение..Името на докторката што ја спомена како и другите кои работат во делот на офтамологија се супер и знаат што е потребно и како да се реши проблемот!
Dali nekoj vo skoro vreme ima noseno dete na pregled za strabizam vo vizija ili iskustvo od deugo mesto