Телевизиската серија „Организација“ се занимава со приказната за седум патриоти кои одат „под земја“(,,умираат''), прифаќајќи мисија за својата земја каде што треба да се откажат од животот и да бидат невидливи во толпата. Во главни улоги се: Сердар(Çağlar Ertuğrul), Зехра(Deniz Baysal), Мете(Mesut Akusta), Џерен(Ezgi Eyüboğlu), Вујко Хакки( Tuncer Salman), Пинар(Ezgi Şenler), Хулки(Nihat Altinkaya).
Врвна серија! Една од најомилените што сум ги гледала Актерската екипа исто, професионални и познати актери што сме ги гледале и во други серии. Сега бидејќи се емитува трета сезона, многу ми е мистичен моментот со книгата што ја има Зехра и не му ја дава на оној жутиот десна рука што му е на Хартли си има некој satanistic traits ликот
Врв! Најпрво, ме бендиса што нема лигава романтика и фокусот е повеќе на акциите. Се гледа Турција од друг агол. Дениз во други серии ми беше иритантна, во оваа не. Вакви улоги подобро ѝ лежат.
Доколку сакаш таков вид серии еве ти една. Söz(Ветување)-се зборува за турски војници и нивната борба против тероризмот
Не ми привлекуваат внимание вакви серии. Имам видено фрагмани, не ми прави желба да ја гледам. Го сакам баш главниот глумец уште од серијата ќерките на Фазилет. Ќе го гледам сега во друга серија Afili ask, повеќе ми се допаѓаат такви серии.
Според најавата, ми се допадна... Имав план да ја гледам и чекав да излезе епизода со превод.. И јас ја сакам Ајбуке.