Форумџика на годината

Отечено лице

Дискусија во 'Лице' започната од Dashing:), 26 мај 2024.

1. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    2.436
    Мислам дека нема ваква тема али ако има префрлете ја каде што треба.
    Сакам да ве прашам некоја крема или колаген капсули или креми кои се добри за отечено лице? Мојата кожа е многу нежна и не трпи се. Сакам само од искуство да ми предложите нешто. Иначе отечена е од АД.
    Тоа сите ме приметија. Сакам да ја средам сега. Ако знаете нешто би ве замолила да споделите.
    Стварно се осеќам лошо вака.
    Мора да си ја вратам во првобитна форма. Дури и ако има некој искуство ко моето нека сподели што да правам.
    Благодарам однапред.

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.492
    Допаѓања:
    201.432
    Со креми и колагени нема да ја вратиш во првобитна состојба, за жал. Ако ти е од АД, се додека ги пиеш ќе биде така. Кога има некој проблем кожата, мора прво да се отстрани причината, не е доволно само да се лечат и спречат последиците.

На Dashing:) му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.440
    Допаѓања:
    24.927
    Кожата е иритирана површински отечена, или општо лицето ти е отечено?

Ова што ќе го пишам не го земај здраво за готово, не го споделувам од лично искуство, туку од доста луѓе што го споделуваат своето на социјални.

Имено, исхраната влијае многу. Пробај промени ја и види дали ќе ти помогне, немаш ништо што да изгубиш.
    Исфрли колку можеш повеќе сè што е процесирано, не само грицки и благо, туку сè; сувомеснато, разни млечни производи, намази, инстант пакувања, итн. Фокусирај се на зготвена храна, колку можеш повеќе комбинирај најсвежо, непоминато низ процес.
    Паралелно намали со сол и зголеми на вода.

Терај вака неколку недели и види дали ќе ти се намали отокот.

На Antebellum и Dashing:) им се допаѓа ова.
  4. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    2.436
    И двете. Дури имам и слика како некогаш насабајле ми е подуено местото. После се смирува. Тоа можам да ти пратам лп ако сакаш.
    Не ми се верува да е од храната вака зашто цел живот нездраво се хранам. И никогаш не сум имала проблеми.
    Ова ми е од АД.

5. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.624
    Допаѓања:
    8.083
    Дали разговараше со докторот кој ти ги препиша? Пробај со масирање на лицето, ладни облоги, летно време е и полесно ќе го поднесеш ладното. Пиј многу течности, внимавај и на солта, поточно намали колку што можеш.

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.021
    Допаѓања:
    12.392
    @Dashing:) може и од алергија да ти е, сега почнуваат. Не мора и од АД да се, макар што позади АД имаш упатство и прочитај си таму што би можело да предизвикува. Зависи и што антидепресив користиш и сл. Имаш на упатството почести и поретки реакции.

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.440
    Допаѓања:
    24.927
    Телото се менува, метаболизмот, имунитетот, општо сè, може да почне различно да реагира. Сепак е храна е во прашање, не губиш ако пробаш.

На Dashing:) му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    2.436
    Ти пишав во лп веројатно не си видела уште. Ако сакаш провери и слика ти пратив.

9. ToksycznaReakcja

ToksycznaReakcja Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.973
    Врз основа на тоа што блиска личност што ја познавам ги пиеше, исто се соочуваше со сличен проблем, верувам дека половина од причината е тоа а другата можда да ти е од нивото на јаглехидрати и тоа ти прави да задржуваш повеќе течности во организмот. Можеш да пробаш нешто гуа-ша или да го масираш лицето бидејќи има некој ефект, исто така ако имаш skin-care внимавај на содржината и што содржат обично оние со парабени, бензофенон, фталати и итн.
    И летно време кога времето е по топло често се случува телото да отекува.
    Најубаво да се посоветуваш со доктор бидејќи верувам дека он многу повеќе ќе те упати

На Antebellum и Dashing:) им се допаѓа ова.