Здраво, Не успеав да најдам баш ваква тема - ако ја има дајте линк Ме интересираат вашите искуства со Jungle Tribe патувањата , и посебно - дали некој патувал со мали деца - до 6 години ? Фала ви!
И јас барав ваква тема не најдов. Ме интересира дали некој патувал со деца со Jungle, дали со Мк или Српската?
Зависи каде и што. За со деца на секоја тура во описот пишува дали можат или не можат, колку е тешка и сл. Откако отворија претставништво кај нас претпочитаат да се патува со нашите од проста причина што законите за влез/ визи и сл не се исти кај нас и во србија, па да не биде како оние двете што се жалеа по фб а не знае дека им треба поинаква виза од кај нас. Инаку, организацијата декогаш им е на високо ниво.
Јас со сопругот преку нив бевме на Малдиви супер поминавме. Е сега немаме деца, и незнам искуство за тоа да ви кажам.
јас имам патувано со српската во 2016 и 2017 год и бев задоволна, особено од водичите. Сега како е, не знам.
Ние со сопругот тогашен дечко имаме патувано два пати еднаш на малдиви и занзибар. За малдиви беше океј а занзибар ужас од организација и поради тоа не би се решила никад да патувам више со нив
Можеш да кажеш зошто ужас? Многумина одат толкму со нив на занзибар, меѓу кои и пријатели лани за меден месец, имаа само пофални зборови
Лоша им беше организацијата доста и половина што кажаа не беше ништо по план. Ги измешаа деновоте со турите. Седевме повеќе од 13 сати на аеродром затоа што имаше проблем со смештајот. После бараа друг смештај немаше топла вода ни струја. Таман дојде струја иклучувам полнач падна струјата. Никој не дојде да не виде како сме не оставија така 2 дена а веќе требаше да бидеме на плажа. Изгубивме од факултативите што требаше да се во повеќе денови ни ги залепија сите островќиња вп еден, не сакаа пари да вратат беа дрски и арогантни 15тина лица бевме сите викаа вриштеа баш ама на гз не не ставиа. Не видовме ништо од Занзибар немаше ни извини од нивна страна
Не би патувала сама со нив, а не па со дете под 6 години. Прво наплаќаат многу повисоки цени за локалните тури, немаат соодветно обучени водичи, никаква подршка на дестинацијата, разгледајте им ги само Google reviews, ама оние вистинските подолги критики, не ботовите со 5 ѕвезди и една реченица. Сместувањата им се често од низок квалитет, локални guest house-ови, летовите се со flydubai или слични нискобуџетни компании кои немаат храна, екстра малце legroom и се подложни на одложување летови. Фрлаат толку пари на реклама, па доста букираат со нив без да проверат гугл.
Се согласувам, тоа е бидејќи немаат конкуренција за тие дестинации, а за сам ангажман не е така едноставно.
Не сум бил јас лично, туку блиски пријатели, лани. Тие воопшто не беа задоволни од општата организација на патувањето, почнувајќи од летот, а особено факултативните излети кои патем испадна дека ги преплатиле во споредба со оние кои се нуделе во локални агенции.