Како песковегетаријанец,ќе ви пишувам некои песковегетаријански рецепти,мошне едноставни вкусни,а лесни. Ги очекувам и останатите песковегетаријанци во темава. Поздрав.
Би сакала да ја разработиме малку темава. Полека преминувам на вегетаријанска исхрана, па добредојдени се секакви идеи за оброк. Моментално и јас сум песковегетаријанец, со намера прво од мени да ја отстранам и рибата, а потоа и останатите производи од животинско потекло. За тие што не знаат, тоа се луѓе кои не јадат месо, освен риба, а користат и млеко и млечни производи и јајца. Ајде давајте предлози.
Јас сум песковегетаријанка веќе 15 години и супер ми е. Еве еден рецепт, може да се направи со пастрмка или орада. Во подлабок плех ја ставаш посолената риба, може 1-2 парчиња (поголеми пастрмки), испржен кромид, морковче на коцки, ориз (или компири претходно сварени на коцки), маслиново масло и кога малце ќе се подзапече 100мл бело винце. 20 мин нека се пече во претходно загреана рерна, јас ја сакам пожива, ако ја сакате позапечена подолго. Исклучете ја рерната и додадете рузмарин и уште нека прокрчка. Добар апетит
Денес кај мене на мени а ручек е пекарски компир. http://www.coolinarika.com/recept/pekarski-krompir/
Има теми за риба, за месо, за вегетаријанци... Која е потребата за ваква тема ??? Рецептите се тие. Ако јадеш риба, од во темата за риба. итн...
домати ги сечкате на кругови и сечкате парчиња моцарела и ги редите во чинија ги попрскувате со маслиново масло пипер и сол и ствате малце босилек по желба