Во темава можиме да пишуваме за песни кои секогаш будат тажни емоции или за песни кои ги слушате кога сте тажни. Ќе започнам јас со песна која секогаш ја слушам во ваков шугав ден. Bio si mi sve Bio si kraj mene Ostale su samo Bolne uspomene Noci bez tebe Sve su hladnije i duze Imam samo suze Otkad nebo mi te uze Da vise ne postojis Ne mogu da shvatim Hocu da te vidim Zelim da te vratim U ruci tvoja slika A oci pune suza Bebo, saljem ti na nebo Hiljadu ruza Ref.2X Zauvjek je moje malo Sklopilo oci Moja mala beba meni Nikad nece doci Taj bol u meni Nikad nece proci I nebo je samnom Plakalo te noci Suza iz oka Na tvoju sliku pada Moja mala beba Andjeo je sada Place dusa slomljna Jer sve sto sam volela Nasa nesretna sudbina Je to odnela Ne znam da li cu sve Ovo ikad proboleti Ali jedno znam da Uvek cu te voleti Sada skrivas pogled Sa one druge strane Vidimo se dragi moj Kad moje srce stane Ref.2X
Порано кога тато беше жив ја слушав и си замислував,како би живеела јас без него ,се што гледав тогаш беше бело ,постоење. Пред скоро 6 г. почина ,сега веќе не си замислувам сега живеам. Ама болии !! Секогаш кога сакам да се исплачам ја пуштам.
И оваа секогаш околу празнициве ме погодува затоа што не живеам во Македонија, инаку не слушам ваков тип музика.
Nema vise druga mog moga druga jedinog nema vise, uzeo ga Bog Nikad vise ja i ti necemo se opiti lepe zene kuci voditi Ref. Pita vazduh jesenji pita vetar severni pitaju me, druze, gde si ti Tu je, ja ih lazem, znaj nema mome drugu kraj ova pesma moj je oprostaj S kim da tugu podelim gde si, druze i sa kim kum da budes kad se ozenim Neki glas mi govori novog druga imas ti a za mene ti si poslednji Ref. Ova pesma nije hit ova pesma moj je krik ja ti njome dizem spomenik Jer se na tebe seca sad casa vina, Beograd mrzim ono "ako umre mlad"
Леле Мистер Блек. Ми текнува кога за полуматура на крај ни ја пуштија: И сите бевме ко: Ама стварно претажна песна, може и сега ако си ја пуштам до крај ќе се расплачам. Иначе песна што стално ме расплакува нема, ама последна песна на која ми потекоа солзи беше: Прво, песнава за првпат ја слушнав кога бев мал на лизгалиште. На Кале, ептен фино си поминавме тој ден, а песнава ја пуштија едно 20 пати и баш го одбележа денот. Второ, уште не можам да се помирам со смртта на Авичи. И така на тв рандом ја дадоа и се насобраа емоции.
Полско цвеќе од Тоше песна која не можам на глас да ја запеам ми врнат солзи Исто и оваа од Тоше Tom Odell-Another love Музиката, гласот… на плач ме асоцира
Буквално не можам да ја слушам. Еј, кај ја најде. Имам ровано на песнава, а и ден денес ми доаѓа да се расплачам ради носталгија.