Заради здраствени проблеми физички а после тоа и психички почнав да печашам На почеток бев легната во кревет и почнав со страв да пешачам некои 10 мин па видов дека ми одговара па 15 мин 20 пола саат Па почнав и по два пати на ден да пешачам Психички на анксиозноста влијае перфекно а се надевам и на физичкото здравје Целта е да се споделува дневни активности во пешачење и чисто како мотивација за да се поголем број луѓе почнат со активно пешачење П.с симнувањето килограми е гратис За денес јас имам испешачено 12км и 16,3К чекори поделено на две пешачења Да ја поканам и друшката @Cka тука @Viktorijaaa5 @SV1911
Ова ми се чекорите од неделава. Мерам со саат. Гледам секој ден да е над 10 000, за жал вчера бев у кола 6 саати и не успеав. Се надевам денеска и утре ќе исполнам. Мотивација за денес - Benefits of walking 10,000 steps a day Cardiovascular exercise, such as walking, can lower your resting heart rate, blood pressure, cholesterol and blood sugar, while reducing your risk of developing diabetes or heart disease.17.5.2024
Обожавам пешачење. Секаде каде што можам одам пешки. Особено ме релаксира пешачење со слушање музика. Ова ми е просекот за изминатава недела, а во текот на летото сигурно ќе се зголеми
Една од најдобрите физички активности е пешачењето, а многу го занемаруваат. Слаба сум периодов, 8000 ако напраам, среќна сум. Бидејќи возам точак, послабо пешачам. Овие чекори ги постигнувам со тоа што на пауза на работа за време на тие 30 минути пешачам 3 км. И после работа со малата. Језда ова се бројки од движење со мобилен во рака, не секогаш го носам. Како минатата недела на пример, не го пипнав, па останале цели 19 чекори. Како и да е, што повеќе се движиш, тоа подобро. Буквално секое пешачење е значајно и добро за телото. Секое.
Морав и јас да се приклучам на темава, затоа што ако нешто премногу ме исполнува, со сигурност е пешањето. Гледам секој ден над 10к чекори да имам, не затоа што морам, туку решение за сите проблеми ми е, особено со слушалки и музика.
Да се приклучам и јас во друштвото Задолжителни 8.000 чекори дневно,но правам секогаш повеќе, веќе неколку години. Често и на водно или некоја планина. Преку недела помага тоа што одам пешки до работа (окулу 2км), па се собира без проблем. Ова е од ovoj месец.
И јас сакам да пешачам, околу 10-14 км, кога целно пешачам низ град, и,пешачам секаде каде што можам. (кога не сум строго врзан со време или специфична гардероба.) Не ги разбирам луѓето што до продавница одат со кола. Во Македонија, градовите се мали и се одлични за пешачење. Имам рути каде има најмал сообраќај... Ќе приложам статистика понатаму. Кои апликации инаку ги користите? Јас STRAVA, со години и не би ја менувал.
Статистиката погоре ми е од Health апликацијата на Самсунг, а порано кога мерев, користев MapMyWalk, од сите аппс таа од секогаш ми биле најдобра.
И јас ја користам Самсунг Хеалтх, и ми се допаѓа бидејќи можат да се прават предизвици со други корисници.
Јас не мерам моментално, престанав. Битно ми е патот под нозе да го фатам и тоа е тоа. Единствен проблем ми е што не можам да најдам доволно згодни патики. Ама тоа е друга тема.
Имав Скечерс уно модел абе не ги осеќав дека ги носам ко носа да шетав Земав некни пак Скечерс незнам кој модел ама на десната нога партали ме направија Да ми оздраве раната и пак ке ги облечам мора да ги бидне
Има да Мада шо мене првенствено за дускус хернија ми е пешачењето ама не е лошо и минус на вага Може не е многу ама колку е толку е плус и бистра глава имаш