Пиво диета потекнува од германските монаси во 17 век каде за време на 46 дневен пост консумирале само пиво, бидејќи и самите го произведувале. Дали некој ја практикувал или познава некој кој ја практикувал оваа диета или знае нешто повеќе за неа да сподели искуства?
Искрено јас во месеците Јуни и Јули можи да се речи дека практикував пиво диета со минимално мезе измеѓу. Ефектите беа така шо многу се дуев и сега свртив на коктели. Додуше Кромбахер не дуе многу искрено и го препорачувам, иако темното помалку ме дуеше а темно ми е тешко за на лето, али и светлото е доста добро.
И да не симнува многу килограми, барем весел ќе си цел ден и нема да ти е многу гајле за килограмите. Шала на страна прв пат слушам за оваа диета, добра е идеата ама се зависи колку пива ќе испиеш бидејќи суштината како и за секоја диета и за оваа е иста помалку калории да се внесат. Само незнам колку ќе те држи пивото и колку хранливи состојки има, може е подобро само со смутиња. И незнам дали се мисли на алхохолно или безалхохолно пиво, затоа што алхохолното би спречило нормално функционирање.
Не, идејата е ужасна. Освен како тема за заебанција, се надевам дека авторот на темава нема сериозни намери да пие само пиво. Навистина не знам зошто толку сакате сѐ да комплицирате со вакви "диети".
До вчера велеа дека од многу пиво се ствара пивски стомак, сега па измислија пиво диета. Утре што да очекуваме, еклер диета?
За мене диетава би функционирала на принцип пијам и одма повраќам, и за 46 дена не skinny queen, ќе ме снема
Јас не би ја отфрлала веднаш диетава. Мислам треба да се проба прво, па да се каже дали функционира или не. Летниве жештини се идеални за таков експеримент. Ќе се жртвувам да ја пробам, па ќе ви дадам извештај.
А само пиво, не треба ништо да се јаде? Не дека ми треба ама баш ме интересира. Обично од пиво се прави пивски стомак, ама јас за чудо немам.
Пивски стомак се ствара најчесто алкохол во комбинација со храна оти дуплираш на калории. А повеќето го комбинираат со јадење па така доаѓа до тој пивски стомак, и кока кола да пиеш со јадењето од онаа обичната со јадење па внесуваш калории и ќе го имаш истиот резултат. Затоа повеќето пати се препорачува да се пие само вода или нешто што нема калории, оти реално пијалоците се најпразните калории и многу пати луѓето се лажат дека ако пијат нешто дека нема калориска вредност оти не е сурова храна и тоа е најголемата грешка. Диетава се слабее бидејќи веројатно пиеш само пиво и не јадеш и те става во калорски дефицит. Туку пробајте кузнае