Сум видела многу примери на диети што траат 5 дена ,се слабее (нездрав0)и за 1 недела пак се враќаат килограмите.Затоа по интернет почнав да барам здрава исхрана . И најдов Ч http://www.everydiet.org/diet/food-pyramid еве ја страницата за пирамидата eve uste edna poubava hhh http://greenhealtheating.com/wp-content ... yramid.jpg
Vidis 1 pat slusam deka lebot e zdrav.Poso site trubat lebot ona ,lebot ona.Leb debelee ,ne e zdrav :geek: fala za sovetite
Здрав е да. Не треба да се исфли од никоја диета бидејки има некој состојки кои во др. производи ги нема . Но сепак како и се не треба да се претерува.1 парче на ручек е соссем доволно.
Инаку јас бев оптеретена со тоа дека сум дебела и за 3 дена изедов само неколку кришки леб И сникерс. на крај завршив во болница со ослабена крв Почнав да ја практикувам пирамидава,почнав и да вежбам,да ја одбегнувам вечерата и веќе има видливи резултати .
За три дена си изела само неколку кришки леб и сникерс и си завршила во болница??? Де бе јас три дена имам издржано без скоро ич јадење па ништо не ми беше Сигурно е до имунитетот.А и ти си ја одбрала храната,место да јадеш овошје и зеленчук или нешто друго поздраво ти леб и чоколадо Туку имам едно прашање......незнам за водата дали е точно тоа што велат дека не треба да се пие барем неколку часа после оброкот?Сите различно кажуваат,некои велат дека може да се пие и додека јадеш,а и претходно,демек го намалува апетитот,што е логички,оти нели го полни желудникот,а други па велат дека не е тоа правилно оти храната поспоре се варе.Има некој да знае како е всушност? Иии оризот нискокалоричен е?
И јас мислам дека не треба да се пие вода за време на оброкот оти ги разредува желудочните сокови и со тоа поспоро се вари храната,но не мора да се чека неколку часа,мислам дека по еден час може да се пие. А за оризот не би рекла дека е нискокалоричен,има 205 калории во 150 грама што го прави токму спротивно-висококалоричен.Еве.... Nutrition Facts Serving Size 1 cup (158.0 g) Amount Per Serving Calories 205 Calories from Fat 4 % Daily Value* Total Fat 0.4g 1% Saturated Fat 0.1g 1% Polyunsaturated Fat 0.1g Monounsaturated Fat 0.1g Cholesterol 0mg 0% Sodium 2mg 0% Total Carbohydrates 44.5g 15% Dietary Fiber 0.6g 3% Sugars 0.1g Protein 4.3g Vitamin A 0% • Vitamin C 0% Calcium 2% • Iron 11% * Based on a 2000 calorie diet
Сигурно е до имунитетот ... Иначе за водата ј колку што знам треба да се пие пред јадење и почесто во текот на денот.. За оризот види ја страницава http://caloriecount.about.com/
Типови на исхрана Девојки,во оваа тема сакам да подискутираме за типовите на исхрана и нивното комбинирање???Како вие ги комбинирате и колку сето тоа помага во слабеење.Исто така сакам да кажим нешто за секој тип посебно,што влага во него,што е здраво а што не Спојлер Барав низ форумов но најдов само за протеини тема но недоволно напишано.Ако е случајно е дупла темава клуч
Типови на исхрана Секогаш гледам да ги одвојувам највеќе што можам видовите на исхрана чисто колку за држење на линија,слабеење,и незнам веќе што,ама не иде Наздраво се знае,протеини,витамини,скроб да се внесува,а масти,шеќери(јагленохидрати) да се избегнуваат највеќе што се може,ама не целосно,бидејќи ни се потребни фала богу Иначе,мешам скоро се најверојатно што е лошо..
Е убаво си е сето ова, ама реално малкумина ја практикуваат здравата исхрана. Сум ЗА здравата исхрана, но сепак и таа треба да се конзумира во одредени количини. Не значи дека ако јадеш здрава храна можеш да јадеш колку сакаш. И плус одвреме навреме ако се почестуваш со мала количина на благи работи и тие сепак не се до толку штетни за организмот.
Од времето кога се ставени јаглехидратите т.е лебот и тестенините на дното на табелата како најважни и најздрави за исхрана а здравите масти и протеините на малиот врв, се случува неконтролираната експанзија на метаболичките болести како дебелината и дијабет тип 2 до епидемиски размери.